ZABAWA: Mój najlepszy (ulubiony) przepis
Regulamin forum
Jest to specjalne forum przeznaczone do fajnych akcji, dzięki którym można promować różne konkursy, produkty, wydarzenia, spotkania, działania i wiele więcej. Wszystko po to by promować alkoholowe wyroby domowe.
Jeśli chcesz zaproponować coś ciekawego to pisz do nas, zapraszamy!
Jest to specjalne forum przeznaczone do fajnych akcji, dzięki którym można promować różne konkursy, produkty, wydarzenia, spotkania, działania i wiele więcej. Wszystko po to by promować alkoholowe wyroby domowe.
Jeśli chcesz zaproponować coś ciekawego to pisz do nas, zapraszamy!
-
- Posty: 3847
- Rejestracja: czwartek, 20 paź 2016, 20:04
- Krótko o sobie: Degustator z powołania :-)
- Ulubiony Alkohol: DIY
- Status Alkoholowy: Producent Domowy
- Lokalizacja: południowa Wielkopolska
- Podziękował: 283 razy
- Otrzymał podziękowanie: 463 razy
Ponieważ nie mogę edytować postu po dłuższym czasie, kontynuuję relację z nalewki z kwiatów czarnego bzu. Po zgrubnej filtracji (jak już wspomniałem) dodałem do powstałego syropu spirytus, sok z jednej limonki i łyżeczkę z korzenia arcydzięgla. Po 10 dniach zlałem nalewkę znad osadu. Jeszcze nie jest klarowna (przypomina miodówkę) Podejrzewam, że klarowanie zajmie około 2 miesięcy.
Na razie wygląda tak:
Na razie wygląda tak:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam
Darek
Darek
-
- Posty: 3847
- Rejestracja: czwartek, 20 paź 2016, 20:04
- Krótko o sobie: Degustator z powołania :-)
- Ulubiony Alkohol: DIY
- Status Alkoholowy: Producent Domowy
- Lokalizacja: południowa Wielkopolska
- Podziękował: 283 razy
- Otrzymał podziękowanie: 463 razy
Re: ZABAWA: Mój najlepszy (ulubiony) przepis
Witam chciałbym się podzielić przepisem na jarzębiak
Otóż ja zbieram jarzębinę już ma początku października, przed mrozami bo po mrozach smakuje ona również ptakom, które wyjadają wszystko co najlepsze . Po zbiorach jarzębinę odszypułkowuję i wrzucam do zamrażarki na kilka dni. Po wyjęciu z zamrażarki i rozmrożeniu, zalewam wrzątkiem następnie cedzę i suszę na ręczniku. Potem około 3l wrzucam do szklanej "damy" 5 l. dodatkowo wrzucam około 5 szt., śliwek suszonych i garść rodzynek. Zalewam to wszystko 60 - 62% destylatem pochodzącym z destylacji winogron lub jabłek. Destylat nie musi być "ortodoksyjny" a wręcz wskazane jest aby nie był Lepszy jest taki z dodatkiem cukru i destylowany dwukrotnie. Chodzi o to aby destylat posiadał charakter smakowy a jednocześnie, owoc z którego powstał się "nie narzucał". W końcu to jarzębina ma być królową tej nalewki Niektóre źródła piszą, że należy taki zestaw odstawić na dwa miesiące... Moim zdaniem błąd. Ja odstawiam na co najmniej 6 do 8 miesięcy. Generalnie jak zbieram jarzębinę w październiku to właśnie teraz ją obrabiam. Po zlaniu płynu z jarzębiny do innej butelki, przygotowujemy następujący nalew. Woda w ilości 1,5 litra, 5-6 łyżek miodu, jedna łyżka cukru trzcinowego i sok z połówki małej limonki (tutaj w zależności od gustu dajemy więcej lub mnie słodyczy do nalewu). Zalewamy tym nalewem jarzębinę , która została po pierwszej zalewie. Odstawiamy zarówno pierwszą jak i drugą na 2 tygodnie. Po 2 tygodniach łączymy oba płyny. Nalewka ma kolor czerwono-brązowy (my faceci rozróżniamy tylko pięć kolorów). Moja żona dopatrzyła by się burgunda i bordo... Teraz nalewka jest mętna i trzeba około 2 do 5 miesięcy aby się sklarowała. Po sklarowaniu zlewany znad osadu i teraz....:
po pół roku nalewka jest dobra, po roku jest bardzo dobra, po 2 latach jest wyśmienita... i tu kończy się moja wiedza o jarzębiaku, ponieważ żadna nalewka nie wytrzymała powyżej 2 lat. Niektórzy twierdzą, że trzyletnia jest wybitna....
Nie robiłem dokumentacji zdjęciowej ale mam zdjęcie po zalaniu wodą z miodem Życzę spróbowania bo warto!
Otóż ja zbieram jarzębinę już ma początku października, przed mrozami bo po mrozach smakuje ona również ptakom, które wyjadają wszystko co najlepsze . Po zbiorach jarzębinę odszypułkowuję i wrzucam do zamrażarki na kilka dni. Po wyjęciu z zamrażarki i rozmrożeniu, zalewam wrzątkiem następnie cedzę i suszę na ręczniku. Potem około 3l wrzucam do szklanej "damy" 5 l. dodatkowo wrzucam około 5 szt., śliwek suszonych i garść rodzynek. Zalewam to wszystko 60 - 62% destylatem pochodzącym z destylacji winogron lub jabłek. Destylat nie musi być "ortodoksyjny" a wręcz wskazane jest aby nie był Lepszy jest taki z dodatkiem cukru i destylowany dwukrotnie. Chodzi o to aby destylat posiadał charakter smakowy a jednocześnie, owoc z którego powstał się "nie narzucał". W końcu to jarzębina ma być królową tej nalewki Niektóre źródła piszą, że należy taki zestaw odstawić na dwa miesiące... Moim zdaniem błąd. Ja odstawiam na co najmniej 6 do 8 miesięcy. Generalnie jak zbieram jarzębinę w październiku to właśnie teraz ją obrabiam. Po zlaniu płynu z jarzębiny do innej butelki, przygotowujemy następujący nalew. Woda w ilości 1,5 litra, 5-6 łyżek miodu, jedna łyżka cukru trzcinowego i sok z połówki małej limonki (tutaj w zależności od gustu dajemy więcej lub mnie słodyczy do nalewu). Zalewamy tym nalewem jarzębinę , która została po pierwszej zalewie. Odstawiamy zarówno pierwszą jak i drugą na 2 tygodnie. Po 2 tygodniach łączymy oba płyny. Nalewka ma kolor czerwono-brązowy (my faceci rozróżniamy tylko pięć kolorów). Moja żona dopatrzyła by się burgunda i bordo... Teraz nalewka jest mętna i trzeba około 2 do 5 miesięcy aby się sklarowała. Po sklarowaniu zlewany znad osadu i teraz....:
po pół roku nalewka jest dobra, po roku jest bardzo dobra, po 2 latach jest wyśmienita... i tu kończy się moja wiedza o jarzębiaku, ponieważ żadna nalewka nie wytrzymała powyżej 2 lat. Niektórzy twierdzą, że trzyletnia jest wybitna....
Nie robiłem dokumentacji zdjęciowej ale mam zdjęcie po zalaniu wodą z miodem Życzę spróbowania bo warto!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam
Darek
Darek
-
- Posty: 392
- Rejestracja: poniedziałek, 8 gru 2014, 16:59
- Krótko o sobie: Drożdże to najlepszy przyjaciel człowieka. Od niedawna członek Mensy polska.
- Ulubiony Alkohol: Własne piwo w szczególności AIPA, American Wheat, Sour Ale. SM Whisky.
- Status Alkoholowy: Piwowar
- Lokalizacja: Łódzkie
- Podziękował: 44 razy
- Otrzymał podziękowanie: 165 razy
- Kontakt:
Re: ZABAWA: Mój najlepszy (ulubiony) przepis
Przepis na kiszonkę Józka:
Składniki:
Ogórki kiszone - 1 kg
Koperek - 4 pęczki
Ziele Angielskie - 5 kulek
Pieprz czarny - 5 kulek
Goździk - 3 szt
Cynamon 1/2 laski
Czosnek - 1 ząbek
Spirytus 96% - 1 l
Woda demineralizowana - 0,8 l
Przygotowanie
1. Ogórki kroimy na plastry o grubości 1 cm.
2. Ogórki, koperek i resztę przypraw wrzucamy do dużego słoja.
3. Wlewamy wodę i spirytus.
4. Mieszamy, zakręcamy i odstawiamy słój w ciemna chłodne miejsce na 14 dni.
5. Raz dziennie wstrząsamy słojem.
6. Po upływie 14 dni odcedzamy płyn i przelewamy do czystych butelek.
7. Odstawiamy na kolejne 14 dni w chłodne i zaciemnione miejsce.
8. Możemy spożywać.
Im dłużej stoi tym jest lepsza.
Wiem, że przepis brzmi mało zachęcająco, ale ja robię, piję i lubię. Kumple z resztą też.
Składniki:
Ogórki kiszone - 1 kg
Koperek - 4 pęczki
Ziele Angielskie - 5 kulek
Pieprz czarny - 5 kulek
Goździk - 3 szt
Cynamon 1/2 laski
Czosnek - 1 ząbek
Spirytus 96% - 1 l
Woda demineralizowana - 0,8 l
Przygotowanie
1. Ogórki kroimy na plastry o grubości 1 cm.
2. Ogórki, koperek i resztę przypraw wrzucamy do dużego słoja.
3. Wlewamy wodę i spirytus.
4. Mieszamy, zakręcamy i odstawiamy słój w ciemna chłodne miejsce na 14 dni.
5. Raz dziennie wstrząsamy słojem.
6. Po upływie 14 dni odcedzamy płyn i przelewamy do czystych butelek.
7. Odstawiamy na kolejne 14 dni w chłodne i zaciemnione miejsce.
8. Możemy spożywać.
Im dłużej stoi tym jest lepsza.
Wiem, że przepis brzmi mało zachęcająco, ale ja robię, piję i lubię. Kumple z resztą też.
AlkoCalc Web - https://alko-calc.netlify.app
-
Autor tematu - Posty: 2739
- Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Lokalizacja: PL
- Podziękował: 308 razy
- Otrzymał podziękowanie: 432 razy
- Kontakt:
-
- Posty: 963
- Rejestracja: czwartek, 22 lis 2012, 16:41
- Krótko o sobie: niecierpliwy kombinator
- Ulubiony Alkohol: whisky
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 84 razy
- Otrzymał podziękowanie: 248 razy
Re: ZABAWA: Mój najlepszy (ulubiony) przepis
Janie nie pitol - józek załatwia temat - ten przepis założę się zaskoczył wszystkich i spełnia warunki na miejsce pierwsze - chociaż literacko to rozrywka nikt nie pobił a i przepis jest całkiem ciekawy. No po prostu nie zazdraszczam szanownemu jury ale podpowiadać to chyba wolno ? a może głosowanie forumowiczów ?
Józek Józek ...
Józek Józek ...
Chciałbym lubić to co zrobię i robić to co lubię
-
- Posty: 707
- Rejestracja: wtorek, 26 sie 2008, 19:17
- Krótko o sobie: Mówię mało, myślę dużo, czasem coś odpędzę, czasem coś wypiję.
- Ulubiony Alkohol: Wino z własnnej winnicy. Bimber tatusia.
- Status Alkoholowy: Winiarz
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 138 razy
- Otrzymał podziękowanie: 177 razy
- Kontakt:
Re: ZABAWA: Mój najlepszy (ulubiony) przepis
Przypominam iż dziś jest ostatnia szansa na wzięcie udziału w zabawie!
-
- Posty: 392
- Rejestracja: poniedziałek, 8 gru 2014, 16:59
- Krótko o sobie: Drożdże to najlepszy przyjaciel człowieka. Od niedawna członek Mensy polska.
- Ulubiony Alkohol: Własne piwo w szczególności AIPA, American Wheat, Sour Ale. SM Whisky.
- Status Alkoholowy: Piwowar
- Lokalizacja: Łódzkie
- Podziękował: 44 razy
- Otrzymał podziękowanie: 165 razy
- Kontakt:
-
- Posty: 392
- Rejestracja: poniedziałek, 8 gru 2014, 16:59
- Krótko o sobie: Drożdże to najlepszy przyjaciel człowieka. Od niedawna członek Mensy polska.
- Ulubiony Alkohol: Własne piwo w szczególności AIPA, American Wheat, Sour Ale. SM Whisky.
- Status Alkoholowy: Piwowar
- Lokalizacja: Łódzkie
- Podziękował: 44 razy
- Otrzymał podziękowanie: 165 razy
- Kontakt:
-
Autor tematu - Posty: 2739
- Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Lokalizacja: PL
- Podziękował: 308 razy
- Otrzymał podziękowanie: 432 razy
- Kontakt:
Re: ZABAWA: Mój najlepszy (ulubiony) przepis
Po burzliwych nocnych naradach Jury ogłaszamy Zwycięzców naszej Forumowej zabawy
I miejsce - Doody
II miejsce - klepa
III miejsce - jozzek66 i zielik93 (równa ilość punktów)
IV miejsce - rozrywek
Wszyscy otrzymują nagrody w postaci forumowych t-shirtów. Poproszę o przesłanie na moje PW:
- rozmiaru (S,M,XL,XXL)
- sugerowanego koloru (coś dobierzemy w miarę możliwości)
- danych do wysyłki wraz z numerem telefonu i adresem mailowym
I miejsce - Doody
II miejsce - klepa
III miejsce - jozzek66 i zielik93 (równa ilość punktów)
IV miejsce - rozrywek
Wszyscy otrzymują nagrody w postaci forumowych t-shirtów. Poproszę o przesłanie na moje PW:
- rozmiaru (S,M,XL,XXL)
- sugerowanego koloru (coś dobierzemy w miarę możliwości)
- danych do wysyłki wraz z numerem telefonu i adresem mailowym
Zapraszam do mojego sklepu: https://alkohole-domowe.pl Pokolenie Silver jeszcze daje radę:)
-
- Posty: 707
- Rejestracja: wtorek, 26 sie 2008, 19:17
- Krótko o sobie: Mówię mało, myślę dużo, czasem coś odpędzę, czasem coś wypiję.
- Ulubiony Alkohol: Wino z własnnej winnicy. Bimber tatusia.
- Status Alkoholowy: Winiarz
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 138 razy
- Otrzymał podziękowanie: 177 razy
- Kontakt:
Re: ZABAWA: Mój najlepszy (ulubiony) przepis
Gratulacje !
-
- Posty: 963
- Rejestracja: czwartek, 22 lis 2012, 16:41
- Krótko o sobie: niecierpliwy kombinator
- Ulubiony Alkohol: whisky
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 84 razy
- Otrzymał podziękowanie: 248 razy
Re: ZABAWA: Mój najlepszy (ulubiony) przepis
Gratuluję zwycięzcom i życzę oszołomskich występów w nagrodowych koszulkach. Mam nadzieję spotkać któregoś z was w plenerze - obiecuję że się przedstawię, nawet Rozrywkowi - z drugiej strony 4 miejsce to dla niego chudo - dałbym drugie bo to ze Józek wymiata to jest dla mnie oczywiste ale .... wszyscy koledzy dali nam z siebie coś smacznego - dzięki.
A to że on ten mod zrobił mi takie coś że literka t i kropka to błąd a nawet początkowe małe a które jest przecież kontynuacją myśli poprzednika to już ku...rka brak kultury-
czy może w jego szkole to oni to inaczej mieli ?. Hmm .......zasady, czy na pewno warto ich bronić żeby komuś dokuczyć ?
Już czekam na następny konkurs - w tym nie miałem szans(nawet nie licząc moda ) - za krótko jestem wytwórcą domowych specjałów żeby coś polecać.
A to że on ten mod zrobił mi takie coś że literka t i kropka to błąd a nawet początkowe małe a które jest przecież kontynuacją myśli poprzednika to już ku...rka brak kultury-
czy może w jego szkole to oni to inaczej mieli ?. Hmm .......zasady, czy na pewno warto ich bronić żeby komuś dokuczyć ?
Już czekam na następny konkurs - w tym nie miałem szans(nawet nie licząc moda ) - za krótko jestem wytwórcą domowych specjałów żeby coś polecać.
Chciałbym lubić to co zrobię i robić to co lubię
-
- Posty: 397
- Rejestracja: wtorek, 22 paź 2013, 10:03
- Podziękował: 86 razy
- Otrzymał podziękowanie: 177 razy
Re: ZABAWA: Mój najlepszy (ulubiony) przepis
Bardzo dziękuję Szanownym Jurorom! Mam jednak trochę mieszane uczucia. Gdy wszyscy pobiegli w kierunku mety, mnie poniosło na manowce. Cieszę się szczerze, że Jury, jak rozumiem, czytając też się bawiło, ale lekki dysonans pozostaje.
Proponuję więc uzupełnić listę o kolejnego wygranego. Zwłaszcza, że Doody (jarzębiak) i Rozrywek byli moimi faworytami.
Pozdrowienia z urlopu
Proponuję więc uzupełnić listę o kolejnego wygranego. Zwłaszcza, że Doody (jarzębiak) i Rozrywek byli moimi faworytami.
Pozdrowienia z urlopu
-
- Posty: 4941
- Rejestracja: niedziela, 25 kwie 2010, 09:02
- Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
- Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 561 razy
- Otrzymał podziękowanie: 848 razy
Re: ZABAWA: Mój najlepszy (ulubiony) przepis
Gratuluję wszystkim zwycięzcom.
Panu Janowi dziękuję za zorganizowaniu zabawy, nie pierwszej już zresztą.
Panie jajek12, czuję się wręcz zaszczycony, a nawet nieźle zażenowany.
Czy w takim razie ja mógłbym mieć skromną prośbę?
Otóż już dawno przymierzałem się do ufundowania jakiegoś upominku za wkład w nasze forum.
Kolego jozek666 za twoją pracę, za wspaniały kalkulator, za stracony na to czas, za twoje dobre chęci, z prawdziwą przyjemnością chciałbym ci przekazać tę extra otrzymaną nagrodę, o ile jajek12 się zgodzi.
Mam nadzieję że panowie zgodzicie się ze mną, i józiu otrzyma to razem ze swoją przesyłką.
Ps: A za koszulkę serdecznie dziękuję, będę ją nosił z dumą i z prawdziwą przyjemnością, szczególnie że mam na sobie poprzednią, a już troszkę się podniszczyła.
Dziękuję jeszcze raz za wsparcie, niech moc będzie z nami:)
Panu Janowi dziękuję za zorganizowaniu zabawy, nie pierwszej już zresztą.
Panie jajek12, czuję się wręcz zaszczycony, a nawet nieźle zażenowany.
Czy w takim razie ja mógłbym mieć skromną prośbę?
Otóż już dawno przymierzałem się do ufundowania jakiegoś upominku za wkład w nasze forum.
Kolego jozek666 za twoją pracę, za wspaniały kalkulator, za stracony na to czas, za twoje dobre chęci, z prawdziwą przyjemnością chciałbym ci przekazać tę extra otrzymaną nagrodę, o ile jajek12 się zgodzi.
Mam nadzieję że panowie zgodzicie się ze mną, i józiu otrzyma to razem ze swoją przesyłką.
Ps: A za koszulkę serdecznie dziękuję, będę ją nosił z dumą i z prawdziwą przyjemnością, szczególnie że mam na sobie poprzednią, a już troszkę się podniszczyła.
Dziękuję jeszcze raz za wsparcie, niech moc będzie z nami:)
pędzę bo nigdzie mi się nie śpieszy............
-
Autor tematu - Posty: 2739
- Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Lokalizacja: PL
- Podziękował: 308 razy
- Otrzymał podziękowanie: 432 razy
- Kontakt:
-
Autor tematu - Posty: 2739
- Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Lokalizacja: PL
- Podziękował: 308 razy
- Otrzymał podziękowanie: 432 razy
- Kontakt:
-
- Posty: 963
- Rejestracja: czwartek, 22 lis 2012, 16:41
- Krótko o sobie: niecierpliwy kombinator
- Ulubiony Alkohol: whisky
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 84 razy
- Otrzymał podziękowanie: 248 razy
Re: ZABAWA: Mój najlepszy (ulubiony) przepis
Janie daj jakiś konkurs z koszulkami żebym wygrał - fajne są - wiesz co mam najlepszego - daj - tylko nie wiersze bo klepa daje radę tak ze nawet nie podchodzę. ale...
pomysł na .......................i niech każdy zmyśla - ja swoją katiuszą i tak zwyciężę . Gratulacje zwycięzcom. Zamówcie po dwie koszulki to odkupię.
Pozdro
Zwłaszcza dla Józka - wg mnie objawienie sezonu na forum - powinien dostać nagrodę za najwartościowszego gracza w lidze na rok 2017.
pomysł na .......................i niech każdy zmyśla - ja swoją katiuszą i tak zwyciężę . Gratulacje zwycięzcom. Zamówcie po dwie koszulki to odkupię.
Pozdro
Zwłaszcza dla Józka - wg mnie objawienie sezonu na forum - powinien dostać nagrodę za najwartościowszego gracza w lidze na rok 2017.
Chciałbym lubić to co zrobię i robić to co lubię
-
- Posty: 392
- Rejestracja: poniedziałek, 8 gru 2014, 16:59
- Krótko o sobie: Drożdże to najlepszy przyjaciel człowieka. Od niedawna członek Mensy polska.
- Ulubiony Alkohol: Własne piwo w szczególności AIPA, American Wheat, Sour Ale. SM Whisky.
- Status Alkoholowy: Piwowar
- Lokalizacja: Łódzkie
- Podziękował: 44 razy
- Otrzymał podziękowanie: 165 razy
- Kontakt:
-
Autor tematu - Posty: 2739
- Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Lokalizacja: PL
- Podziękował: 308 razy
- Otrzymał podziękowanie: 432 razy
- Kontakt:
-
- Posty: 392
- Rejestracja: poniedziałek, 8 gru 2014, 16:59
- Krótko o sobie: Drożdże to najlepszy przyjaciel człowieka. Od niedawna członek Mensy polska.
- Ulubiony Alkohol: Własne piwo w szczególności AIPA, American Wheat, Sour Ale. SM Whisky.
- Status Alkoholowy: Piwowar
- Lokalizacja: Łódzkie
- Podziękował: 44 razy
- Otrzymał podziękowanie: 165 razy
- Kontakt:
-
- Posty: 392
- Rejestracja: poniedziałek, 8 gru 2014, 16:59
- Krótko o sobie: Drożdże to najlepszy przyjaciel człowieka. Od niedawna członek Mensy polska.
- Ulubiony Alkohol: Własne piwo w szczególności AIPA, American Wheat, Sour Ale. SM Whisky.
- Status Alkoholowy: Piwowar
- Lokalizacja: Łódzkie
- Podziękował: 44 razy
- Otrzymał podziękowanie: 165 razy
- Kontakt:
-
- Posty: 392
- Rejestracja: poniedziałek, 8 gru 2014, 16:59
- Krótko o sobie: Drożdże to najlepszy przyjaciel człowieka. Od niedawna członek Mensy polska.
- Ulubiony Alkohol: Własne piwo w szczególności AIPA, American Wheat, Sour Ale. SM Whisky.
- Status Alkoholowy: Piwowar
- Lokalizacja: Łódzkie
- Podziękował: 44 razy
- Otrzymał podziękowanie: 165 razy
- Kontakt:
-
- Posty: 392
- Rejestracja: poniedziałek, 8 gru 2014, 16:59
- Krótko o sobie: Drożdże to najlepszy przyjaciel człowieka. Od niedawna członek Mensy polska.
- Ulubiony Alkohol: Własne piwo w szczególności AIPA, American Wheat, Sour Ale. SM Whisky.
- Status Alkoholowy: Piwowar
- Lokalizacja: Łódzkie
- Podziękował: 44 razy
- Otrzymał podziękowanie: 165 razy
- Kontakt:
-
Autor tematu - Posty: 2739
- Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Lokalizacja: PL
- Podziękował: 308 razy
- Otrzymał podziękowanie: 432 razy
- Kontakt:
Re: ZABAWA: Mój najlepszy (ulubiony) przepis
Najfajniejsza chyba była zabawa w "lepieje" i wiersze (wydane na audiobooku). Możemy zrobić kolejną zabawę - tylko poproszę o ciekawe pomysłyzielonka pisze:Janie daj jakiś konkurs z koszulkami żebym wygrał - fajne są - wiesz co mam najlepszego - daj - tylko nie wiersze bo klepa daje radę tak ze nawet nie podchodzę. ale...
pomysł na .......................i niech każdy zmyśla - ja swoją katiuszą i tak zwyciężę . Gratulacje zwycięzcom. Zamówcie po dwie koszulki to odkupię.
Pozdro
Zwłaszcza dla Józka - wg mnie objawienie sezonu na forum - powinien dostać nagrodę za najwartościowszego gracza w lidze na rok 2017.
Zapraszam do mojego sklepu: https://alkohole-domowe.pl Pokolenie Silver jeszcze daje radę:)
-
- Posty: 392
- Rejestracja: poniedziałek, 8 gru 2014, 16:59
- Krótko o sobie: Drożdże to najlepszy przyjaciel człowieka. Od niedawna członek Mensy polska.
- Ulubiony Alkohol: Własne piwo w szczególności AIPA, American Wheat, Sour Ale. SM Whisky.
- Status Alkoholowy: Piwowar
- Lokalizacja: Łódzkie
- Podziękował: 44 razy
- Otrzymał podziękowanie: 165 razy
- Kontakt:
-
Autor tematu - Posty: 2739
- Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Lokalizacja: PL
- Podziękował: 308 razy
- Otrzymał podziękowanie: 432 razy
- Kontakt:
Re: ZABAWA: Mój najlepszy (ulubiony) przepis
Też o tym myślałem - tylko czy uczestnicy będą mieli odwagę przesłać pliki z nagraną przez siebie piosenką? Zabawa byłaby przednia, na pewno dużo emocji i radości w trakcie słuchania. Jestem gotów ufundować ciekawe nagrody i wydać pamiątkowy CD z nagraniami.
Zapraszam do mojego sklepu: https://alkohole-domowe.pl Pokolenie Silver jeszcze daje radę:)
-
- Posty: 392
- Rejestracja: poniedziałek, 8 gru 2014, 16:59
- Krótko o sobie: Drożdże to najlepszy przyjaciel człowieka. Od niedawna członek Mensy polska.
- Ulubiony Alkohol: Własne piwo w szczególności AIPA, American Wheat, Sour Ale. SM Whisky.
- Status Alkoholowy: Piwowar
- Lokalizacja: Łódzkie
- Podziękował: 44 razy
- Otrzymał podziękowanie: 165 razy
- Kontakt:
-
- Posty: 353
- Rejestracja: piątek, 7 lis 2008, 10:47
- Krótko o sobie: Będę stillman'em :)
- Ulubiony Alkohol: Bimbrozja
- Status Alkoholowy: Gorzelnik
- Lokalizacja: Gdzieś w Polsce
- Podziękował: 35 razy
- Otrzymał podziękowanie: 44 razy
Re: ZABAWA: Mój najlepszy (ulubiony) przepis
Jestem za. Nie wiem czy pliki audio, to dobry pomysł. A może na zasadzie Lokomotywy i Murzynka Bambo ktoś by to fajnie zaspiewał. Np. do ..... Czterech pancernych a potem na CD
@jozzek666. Rozrywek zcedował na Ciebie nagrodę za 4 miejsce. Proszę o kontakt na PW. Prześlę nagrode.
Pozdrawiam. jajek12
@jozzek666. Rozrywek zcedował na Ciebie nagrodę za 4 miejsce. Proszę o kontakt na PW. Prześlę nagrode.
Pozdrawiam. jajek12
Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem. Hipokrates