Mlecznoróżowy kolor i piana

Wszystko o winach z winogron. Przepisy, sposoby, metody...

Autor tematu
eslimak2
2
Posty: 4
Rejestracja: sobota, 16 lis 2013, 18:11
Krótko o sobie: Lubię psocić, wędzić i smakować.
Ulubiony Alkohol: śliwowica
Status Alkoholowy: Gorzelnik
Lokalizacja: Janowice Wielkie

Post autor: eslimak2 »

Witam Serdecznie
Nastawiłem wino z czerwonych winogron przez macerację w miazdze dodałem drożdże i pożywkę ruszyła burzliwa fermentacja po 2 dniach z Blg 20 zostało 0 dodałem drugą część cukru po 4 dniach Blg 0 ale wino nadal się burzyło zlałem je i moszcz wycisnąłem i wlałem do gąsiora 35l wino jeszcze pracuje na wierzchu jest piana ponadto ma mleczno różowy kolor i smak drożdży i jest gorzkawe .
Chcę zlać je znad osadu i przewietrzyć czy to wystarczy? co zrobiłem źle?
IMG_20221030_172932.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wina Gronowe”