Znaleziono 6 wyników
- wtorek, 23 paź 2018, 18:39
- Forum: Sprawy Techniczne
- Temat: Morderacja po raz nty
- Odpowiedzi: 71
- Odsłony: 28807
Re: Morderacja po raz nty
Dziękuję za informację!
- wtorek, 23 paź 2018, 17:36
- Forum: Sprawy Techniczne
- Temat: Morderacja po raz nty
- Odpowiedzi: 71
- Odsłony: 28807
Re: Morderacja po raz nty
Witam! Napisałem posta, który został odrzucony z powodu " naruszenia zasad pisowni". Z tego co widzę, nie jestem sam. Chciałbym poprawić tekst aby był zgodny z zasadami języka polskiego ale nie wiem gdzie zapisują się kopie. Przed wysłaniem potwierdziłem, że chcę takową zapisać. Czy możeci...
- środa, 3 paź 2018, 21:09
- Forum: Wytwarzanie Wina
- Temat: Dosładzanie nastawu
- Odpowiedzi: 3
- Odsłony: 2326
Re: Dosładzanie nastawu
Dałem ok. 10 kg owoców, drożdże Bayanus plus pożywka, 2 kg cukru w 2 litrach wody do zmiażdżonych owoców. Po oddzieleniu owoców zlałem zawartość do balona 20 l uzupełniając syrop z 2 kg cukru i 1,5 l wody. No i teraz nie wiem co zrobić żeby nie popsuć. U góry jest jeszcze piana a na dole dużo osadu....
- środa, 3 paź 2018, 20:25
- Forum: Sprawy Techniczne
- Temat: Jak uniknąć bana
- Odpowiedzi: 1
- Odsłony: 3435
Jak uniknąć bana
Znalazłem listę zbanowanych użytkowników. Jako " świeżak" proszę o info. Co robić albo raczej czego nie robić żeby nie trafić na " czarną listę". Pozdrawiam!!!
- środa, 3 paź 2018, 20:15
- Forum: Wytwarzanie Wina
- Temat: Dosładzanie nastawu
- Odpowiedzi: 3
- Odsłony: 2326
Dosładzanie nastawu
Witam! Potrzebuję porady kogoś doświadczonego. Otóż 17.09. zrobiłem swój pierwszy nastaw z winogron. Do zhmievionych owoców dodałem drożdże, odżywkę i 2 kg cukru z zaplanowanych 5 kg. Po tygodniu oddzielilem owoce, płyn zlalem do balonu i uzupełniłem syrop z 2 kg cukru. Fermentacja nadal trwa chocia...
- niedziela, 30 wrz 2018, 17:30
- Forum: Przywitaj Się!
- Temat: Marek Zawiercie
- Odpowiedzi: 4
- Odsłony: 2539
Marek Zawiercie
Dzień dobry wszystkim!!! Mam na imię Marek. Zrobiłem swoje pierwsze 3 nastawy wina. Często zaglądałem do Was jako gość. Pora jednak zacząć czerpać i korzystać z Waszej mądrości i wiedzy jako ja a nie jakiś " no mame". Pozdrawiam koleżanki i kolegów winiarzy i cieszę się, że mogłem znaleźć ...