Znaleziono 3 wyniki

autor: lorak86
czwartek, 29 lip 2021, 09:35
Forum: Problemy zacierowe
Temat: Nastaw zatrzymuje się na 7BLG
Odpowiedzi: 5
Odsłony: 3781

Re: Nastaw zatrzymuje się na 7BLG

Dziękuję za informację Popełniłem literówkę. BLG zawsze mam -3. Temperatura jest stała ponieważ to piwnica. Czy lato czy zima to jest 15*C Drożdże trzymam w lodówce i wyjmuje dwie paczki dzień przez robieniem nastawu. Termin ważności jest zawsze długi (prawie rok). Temperatury też zawsze pilnuje. St...
autor: lorak86
sobota, 24 lip 2021, 07:30
Forum: Problemy zacierowe
Temat: Nastaw zatrzymuje się na 7BLG
Odpowiedzi: 5
Odsłony: 3781

Nastaw zatrzymuje się na 7BLG

Witam Nastaw zatrzymuje się na 7BLG. Opiszę jak robię nastaw. Z kranu pod dużym ciśnieniem wlewam 80L wody 40*C. Rozpuszczamy około 54kg cukru (wielkim mieszadłem na wiertarce). Następnie pod dużym ciśnieniem dolewam 90L zimnej wody aby uzyskać 25*C. Dzięki temu mam już fajnie napowietrzona wodę. Ws...
autor: lorak86
środa, 12 sie 2020, 07:58
Forum: Zaciery i Nastawy
Temat: Nastaw dochodzi do 3BLG
Odpowiedzi: 5
Odsłony: 3307

Nastaw dochodzi do 3BLG

Witam Mam problem z nastawami. Już 3 raz z rzędu nastaw schodzi do 3BLG i koniec fermentacji. Nastaw to 80L wody + 25kg cukru + coobra mega pack. Nastaw taki robię od ponad roku i nigdy nie miałem problemu. Nastaw robię w piwnicy w taki sam sposób jak zawsze. Dziwi mnie fakt że zawsze dochodzi do 3B...

Wyszukiwanie zaawansowane