Likier Słony karmel

Wasze przepisy o tych pięknych trunkach, jakimi są nalewki domowe. Ciekawe pomysły mile widziane...
Awatar użytkownika

Erazer
200
Posty: 206
Rejestracja: sobota, 8 lut 2020, 19:31
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Status Alkoholowy: Student Bimbrologii
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Post autor: Erazer »

Cukier brązowy trzcinowy się nada do skarmelizowania i do nalewki? Czy najlepiej się sprawdzi zwykły biały??
koncentraty wina

zaradek
250
Posty: 257
Rejestracja: sobota, 16 wrz 2017, 21:39
Podziękował: 16 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Re: Likier Słony karmel

Post autor: zaradek »

arTii pisze: Jako wskazówki - spróbuj dać 1/4 soli co w przepisie, a później po trochę dodawać smakując czy już dość. Ja ogólnie lubię słone, ale nie każdy musi :)
Tak robiłem - ale smakowałem przed redukcją - było idealne. Po redukcji (za dużej) - mega słone ;) (ale nadal dobre).
Chciałem w objęcia Morfeusza, ale Dionizos był szybszy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przepisy na Nalewki i Likiery”