Kupię/Sprzedam. Oddam/Przyjmę. Szukam. Zamienię. Tu możecie wystawiać swoje przedmioty na sprzedaż lub szukać brakującego sprzętu. Targowisko to miejsce dla każdego, kto chce coś kupić lub sprzedać lub coś znaleźć.
Regulamin forum
1. Umieszczamy tu tylko krótkie ogłoszenia o kupnie, sprzedaży bądź innej formie wymiany towaru.

2. Posty/tematy będą automatycznie kasowane po dwóch tygodniach (14 dni) od napisania!

3. Ogłoszenia mogą zamieszczać wszyscy zarejestrowani użytkownicy.

4. Sprzedając przedmiot umieść: zdjęcia, minimalny opis oraz cenę, są to dane obowiązkowe, ogłoszenia bez nich będą kasowane.

5. Każde ogłoszenie koniecznie w nowym/osobnym temacie! (Chodzi o porządek i przejrzystość aukcji)
Nazywając temat z ogłoszeniem, postępujcie według następujących zasad:
wzór: [PREFIKS] Nazwa przedmiotu
przykłady: [SPRZEDAM] chłodnica szklana 40cm, [ODDAM] metr rurki miedzianej, [KUPIĘ] bule do wina 35 litrów, [ZAMIENIĘ] Siekierkę na kijek

6. Wystawiający i zainteresowany dogadują się miedzy sobą.

7. Obowiązuje zakaz sprzedaży artykułów alkoholowych.

8. Obowiązuje zakaz sprzedaży ciągłej (stałej i regularnej). Ogłoszenie powinno dotyczyć jednego lub maks. kilku sztuk danego przedmiotu i mieć znamiona sprzedaży okazjonalnej. Osoby prowadzące stałą sprzedaż odsyłamy na portale ogłoszeniowe (olx.pl,sprzedajemy.pl).

9. Wyłączenie z odpowiedzialności: Administracja forum AD nie ponosi żadnej odpowiedzialności za wystawione przedmioty, ich stan techniczny, ewentualne niebezpieczeństwo na jakie mogą narazić one użytkowników forum oraz inne okoliczności nieprzewidziane w wykorzystaniu tychże przedmiotów. Nie bierzemy odpowiedzialności także za nierzetelnych, nieuczciwych użytkowników forum. Prosimy jednak o zgłaszanie oszustów, pomoże to w przyszłości uniknąć nieprzyjemności innych użytkownikom.

10. Ogłoszenia naruszające regulamin będą usuwane.

profimator_1200x350

warmias
5
Załączniki
Re: (Kupie) Destylator Aabratek

Postautor: warmias » poniedziałek, 13 mar 2023, 21:50

Bierz od Adama (AK -spaw ) napewno będziesz zadowolony

Sławinek79
1
Załączniki

Postautor: Sławinek79 » środa, 15 mar 2023, 10:54

Mam ten drugi od Damiana spisuje się bardzo dobrze.
W tym przedziale cenowym z buforem to jeszcze jest stalowkasklep.pl

rykowyryk
20
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Czysta własnej produkcji
Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
Załączniki

Postautor: rykowyryk » środa, 15 mar 2023, 11:50

Witam, kolega ma na sprzedaż fajny sprzęt. Głowica ufo od Herbaty, kolumna 60,3mm od Ak-spaw -2x 60cm + olm, wypełnienie Henitom. Termometr wi-fi z przystawką sterującą mocą od Roberta. Zbiornik ( keg 50l) z płaszczem wodnym. Myślę że w okolicach twojego budżetu. Jeśli jesteś zainteresowany, to odezwij się we wiadomości prywatnej i dam ci do niego kontakt

eSZet
2
Załączniki

Postautor: eSZet » czwartek, 16 mar 2023, 01:18

Cześć.
Zwróć uwagę, że ten zestaw z mojdestylator.pl posiada BUFOR, a ten z AK-spaw KATALIZATOR. Dopiero zaczynam psocić ale a z tego co przeczytałem to jeżeli idziesz w kierunku czystego 96 to zdecydowanie bufor. W tej kwestii jednak niech się wypowiedzą zacniejsi koledzy.
Pozdrawiam. Sławek.

Awatar użytkownika

jakis1234
2000
Ulubiony Alkohol: Zależy od nastroju i dostępności.
Status Alkoholowy: Winiarz
Załączniki

Postautor: jakis1234 » czwartek, 16 mar 2023, 08:31

eSZet pisze:Cześć.
Zwróć uwagę, że ten zestaw z mojdestylator.pl posiada BUFOR, a ten z AK-spaw KATALIZATOR. Dopiero zaczynam psocić ale a z tego co przeczytałem to jeżeli idziesz w kierunku czystego 96 to zdecydowanie bufor. W tej kwestii jednak niech się wypowiedzą zacniejsi koledzy.
Pozdrawiam. Sławek.

No niekoniecznie, bufor jest pomocny w utrzymaniu stałej temperatury na 10 półce pod koniec procesu, ale nie poprawia jakości. A nawet była ostatnio cała dyskusja o pogorszeniu jakości przy pracy z buforem, opinie są różne.
Jeżeli poznasz swój sprzęt i będziesz stosował odpowiedni proces, to z buforem i bez otrzymasz bardzo dobre efekty.
Nie mam bufora, bo nie mam na niego miejsca, za niskie pomieszczenie i spokojnie sobie radzę bez.
Kiedyś się zastanawiałem nad wymianą kega na niższy zbiornik i dołożenie bufora, ale teraz już bym wolał wymianę zbiornika na taki z grzałkami ULWD, czy też z płaszczem, żeby móc grzać gęste nastawy.
Większość z nas na początku jest zachwycona efektami cukrówki, ale potem chce się więcej i więcej i brak możliwości grzania gęstych zacierów i nastawów zaczyna doskwierać.
Tylko budżet 3500 może na takie fanaberie nie wystarczyć, ale w sumie nie wiem, pogadaj z producentami.

https://alkohole-domowe.com/forum/dlaczego-na-forum-nie-psocimy-t21350.html
Pozdrawiam z opolskiego.

eSZet
2
Załączniki

Postautor: eSZet » czwartek, 16 mar 2023, 20:05

Cześć.

Do Jaśnie Panujących na tym forum Moderatorów.
W nawiązaniu do mojego poprzedniego postu, który został odrzucony. Nie wiem jak się bezpośrednio z Wami skontaktować ale z pewnością ta informacja do Was trafi.

Nie mam nic wspólnego z żadnym producentem ani dystrybutorem destylatorów. Jestem nowy na forum, chciałbym nabyć sprzęt, więc na bieżąco przeszukuję różne strony. Dlatego starałem się pomóc koledze, który otworzył temat żeby Wasi ulubieńcy go nie naciągali. Widzę jednak, że panuje u Was cenzura na całego. Można tylko wstawiać linki do akceptowanych przez was stron. - na dowód patrz post otwierający temat oraz kolejny chwalący Pana Adama. Po drugie macie OLBRZYMI awers do wyrazu na P! (dowód - w tym temacie odnośnik do strony dlaczego-na-forum-nie-psocimy-t21350.html pod postem kolegi "jakis1234" - nie omieszkałem zapoznać się z tym tematem) więc nawet strona producenta z tą nazwą jest przez Was zakazana.
Właśnie od niego chcę kupić swój pierwszy destylator automatyczny Aabratek za zbiornikiem z płaszczem (nawiasem mówiąc przeznaczyłem na ten cel niewielką kwotę rzędu 10...). Chciałem o niego zapytać forumowiczów rozwijając ten temat:
1. chciałbym usunąć katalizator zostawiając bufor bo mam za niskie pomieszczenie;
2. czy sterowanie Bolecki czy to drugie odrobinę tańsze?
ale widzę, że nie ma sensu.
Najlepiej od razu mnie zbanujcie jaśnie panujący CENZORZY i głęboko ukryjcie ten post żeby nie wyszedł na światło dzienne.

Z wyrazami szacunku. Sławomir.

Awatar użytkownika

.Gacek
2000
Krótko o sobie: Marzyciel
Ulubiony Alkohol: Własny.
Załączniki

Postautor: .Gacek » czwartek, 16 mar 2023, 20:37

Następny nawiedzony... tragedia.
Ludzie piszcie proszę po pierwsze poprawną polszczyzną i nie po pijaku.
Co do CENZURY. Hmmm, spędzisz z nami kilka lat i sam się przekonasz, że cenzura o której piszesz to nie tutaj. Ale do tego sam musisz dojrzeć :mrgreen:
Pozdrawiam Gacek.

Awatar użytkownika

Doody
3000
Krótko o sobie: Degustator z powołania :-)
Ulubiony Alkohol: DIY
Status Alkoholowy: Producent Domowy
Załączniki

Postautor: Doody » czwartek, 16 mar 2023, 20:50

Sławeczku, spokojnie :ok: "bez nerw". Każdy musi przejść przez 30 postów i potem już z góry ;)
Wyluzuj :piwo:
Pozdrawiam
Darek

eSZet
2
Załączniki

Postautor: eSZet » czwartek, 16 mar 2023, 20:56

@,Gacek
Nie nawiedzony ani po pijaku!!! Nie obrażaj ludzi!
Przepraszam, że pisząc wzburzony popełniłem jakieś błędy, chociaż sprawdzałem ale purysta językowy zawsze coś znajdzie.
Przeczytaj kilka słów o mnie topic26386.html a potem dyskutuj.
Podstawą mojego postu nie był wyraz na P! tylko posądzenie mnie o kryptoreklamę. Teraz nie wiem czy mogę na tym forum zadawać pytania o sprzęt, który chciałbym kupić.

@Doody.
Dobra, już się uspokoiłem. Wstawił bym jakiegoś emotka ale wskakują jakieś krzaczki.
Też uważam, że 30 postów jest OK.
Doradź mi więc jak mam zapytać o sprzęt, który chcę nabyć nie podając adresu strony żeby nie być posądzonym o kryptoreklamę?
Ostatnio zmieniony czwartek, 16 mar 2023, 21:40 przez manowar, łącznie zmieniany 1 raz.

warmias
5
Załączniki

Postautor: warmias » czwartek, 16 mar 2023, 21:35

Ja poleciłem sprzęt od Adama nie dlatego, że jesteśmy w zmowie, tylko po prostu używam, jest dobrze wykonany, kontakt z Adamem też super jak trzeba podpowie doradzi a każdy ma przecież prawo do wyboru nikt nikogo do niczego nie zmusza. Tu na forum, moim zdaniem, większość próbuje sobie pomóc i na swoich wcześniejszych błędach doradzić żeby nie kupić byle czego. Chłopak napisał, że szuka sam dał propozycje to chyba nic złego jak się od kogoś ma sprzęt i sprawuje się bardzo dobrze a się go poleci.
Pozdrawiam ;)
Ostatnio zmieniony czwartek, 16 mar 2023, 21:38 przez manowar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

manowar
850
Krótko o sobie: I ain't no nice guy after all
Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
Kontakt:
Załączniki

Postautor: manowar » czwartek, 16 mar 2023, 21:42

kończymy offtopową dyskusję

EDIT
no niejasno się wyraziłem...
kończymy dyskusję.
odpowiadamy koledze na jego pytanie - najlepiej w formie linku do konkretnego sprzętu.
inne dywagacje w innych tematach np w dziale Pierwsze Kroki albo Budowa Aparatury albo Sprzedawcy...
szkoda waszych dobrych rad bo temat i tak poleci do kosza tak jak inne tematy z targowiska
dobrej nocy
Ostatnio zmieniony piątek, 17 mar 2023, 00:04 przez manowar, łącznie zmieniany 2 razy.
Pierwszego nie przepijam, drugiego zresztą też, trzeciego i czwartego, i piątego też nie!
Na kolorowe drinki wiem, że jest teraz moda, dla mnie drink najlepszy to spirytus plus woda!

https://www.facebook.com/PiwniceRedutowe/ - moje przygody alkoholowe

Wróć do „Targowisko”