Kukurydza i słody

Jak działają różne rodzaje drożdży. Które wybrać do naszego nastawu. Warunki prowadzenia fermentacji.

Autor tematu
endi251l
50
Posty: 55
Rejestracja: sobota, 3 lut 2018, 19:26
Podziękował: 18 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Post autor: endi251l »

Witajta

Ludki mam takie coś

20 kg całej kukurydzy
2 kg słód wędzony torfem whisky śruta
2 kg słód pilzneński śruta
10 kg żyto

Co można z tego zrobić ?

Czy by było dobre takie mieszanie
8 kg kukurydzy
2 kg słód wędzony torfem whisky śruta
2 kg słód pilzneński śruta
1 kg żyta
40 L wody
Drożdże Coobra Whisky


Jeżeli ten mój pomysł ze składnikami jest nie dobry, poproszę o jakieś sugestie
promocja
Awatar użytkownika

kmarian
700
Posty: 744
Rejestracja: środa, 26 lut 2014, 19:16
Ulubiony Alkohol: swój
Lokalizacja: Beskid Niski
Podziękował: 94 razy
Otrzymał podziękowanie: 97 razy
Re: Kukurydza i słody

Post autor: kmarian »

Pomysł bardzo dobry. Zatrzeć, fermentować i destylować. Czekam na opis wrażeń smakowych po krótkim leżakowaniu.

Autor tematu
endi251l
50
Posty: 55
Rejestracja: sobota, 3 lut 2018, 19:26
Podziękował: 18 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Re: Kukurydza i słody

Post autor: endi251l »

No tylko czy te drożdże bedą odpowiednie i czy jedna paczka wystarczy.
Awatar użytkownika

Kamal
2000
Posty: 2360
Rejestracja: wtorek, 9 paź 2012, 11:54
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Rum i ogólnie większość domowych trunków
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 210 razy
Re: Kukurydza i słody

Post autor: Kamal »

Odpowiednie, i wystarczy :ok:
K.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drożdże i fermentacja”