Kruszone ziarno kakaowe

Jak i z czego zrobić idealny zacier lub nastaw, który będzie podstawą do otrzymania oczekiwanego destylatu, przepisy, porady, sposoby na dobry na zacier, itp...
Awatar użytkownika

Autor tematu
Advectio
1
Posty: 1
Rejestracja: czwartek, 15 mar 2012, 11:59

Post autor: Advectio »

Witam wszystkich.
Znalazłem się w posiadaniu pewnej ilości (1kg) kruszonego ziarna kakao, zastanawiam się czy można je w jakiś sposób wykorzystać do psocenia?
Białko 13,5 g.
Węglowodany 31,8 g. w tym błonnik 11,2 g.
Tłuszcz 46,8 g.
Fosfor 35,1 mg.
Wapń 4,3 g.
Potas 71 mg.
Żelazo 3,6 mg.
Witamina B1 0,1 mg.
Witamina B2 1,7 mg.
Ilość w 100 g. produktu.
Czekam na propozycje, pozdrawiam sayo-nara.
Awatar użytkownika

Zygmunt
5000
Posty: 5374
Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
Podziękował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 664 razy
Kontakt:
Re: Kruszone ziarno kakaowe

Post autor: Zygmunt »

Z 1kg to najwyżej nalewkę.
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaciery i Nastawy”