Kokosanka
-
- Posty: 1541
- Rejestracja: środa, 2 gru 2020, 23:23
- Krótko o sobie: Więcej czasu mojego życia spędziłem poza Polską, mieszkałem w Niemczech, USA, Singapurze, HongKongu, na Javie i na Nowej Zelandii i z tą ostatnią jestem najmocniej emocjonalnie związany.
- Ulubiony Alkohol: Whisky, a przede wszystkim irladzka whiskey, choć i burbonem nie pogardzę
- Status Alkoholowy: Producent Domowy
- Podziękował: 135 razy
- Otrzymał podziękowanie: 218 razy
Re: Kokosanka
To takie puszki, jak tego zagęszczonego - około 500g. Piszę około, bo te gramatury oscylują koło 500g, zdaje się że jest to 489g, czy jakoś tak.Kòpôcz pisze:A to mleko kokosowe to jakiej objętości puszka?
Ja niedawno zrobiłem i stoi to w piwnicy ponad tydzień, ale nie zauważyłem żadnych oznak rozwarstwienia. Ponoć spokojnie można to trzymać kilkanaście miesięcy i nic się z tym nie dzieje, nawet lepsze jak trochę postoi, choć już zaraz po zrobieniu nadaje się do picia.Fiflak pisze:@Kiwitom23
Jak trwałe jest malibu sporządzone wedle twojego przepisu? Tzn. chodzi mi oto, jak długo w butelkach, poza lodówką można specjał przetrzymywać. Czy z czasem się nie rozwarstwia?
Ostatnio zmieniony wtorek, 1 lut 2022, 10:44 przez kiwitom23, łącznie zmieniany 1 raz.
"Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami." Ernest Hemingway