KOJI - czyli zacieranie na zimno

Technologia słodowania, zacieranie ziarna. Przepisy na zaciery ziemniaczane.
Awatar użytkownika

wolan
750
Posty: 792
Rejestracja: sobota, 14 lut 2009, 17:10
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Status Alkoholowy: Konstruktor
Lokalizacja: Lublin/Ostrowiec Św.
Podziękował: 45 razy
Otrzymał podziękowanie: 69 razy
Kontakt:

Post autor: wolan »

@radius zostało mi ostanie 100g koji i będę coś zamawiał :) czy przy drożdżach Mellow grzałeś wodę i uwadniałeś je?? Czy postępowałeś podobnie jak przy Aniołach?
Kolumny w różnych konfiguracjach :
https://mojdestylator.pl
Awatar użytkownika

Autor tematu
radius
7000
Posty: 7339
Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Swój własny
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Polska południowa
Podziękował: 397 razy
Otrzymał podziękowanie: 1695 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: radius »

Postępowałem jak przy Angelach. Rozsypywalem po powierzchni nastawu, zamieszałem i tyle.
SPIRITUS FLAT UBI VULT
Awatar użytkownika

wolan
750
Posty: 792
Rejestracja: sobota, 14 lut 2009, 17:10
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Status Alkoholowy: Konstruktor
Lokalizacja: Lublin/Ostrowiec Św.
Podziękował: 45 razy
Otrzymał podziękowanie: 69 razy
Kontakt:
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: wolan »

Oki ;) dzięki za info :) tylko teraz czytam ten wątek o zacieraniu na zimno i mam dylemat. Osiołkowi w żłobie dano w jednym owies w drugim siano :freak: :freak: :freak:
Ostatnio zmieniony piątek, 10 lut 2023, 07:55 przez wolan, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolumny w różnych konfiguracjach :
https://mojdestylator.pl
Awatar użytkownika

Autor tematu
radius
7000
Posty: 7339
Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Swój własny
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Polska południowa
Podziękował: 397 razy
Otrzymał podziękowanie: 1695 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: radius »

Hej :)
Znalazłem kolejne drożdże Koji, do zacierania na zimno, ale niestety u ruskich :x
https://samovarschikivrn.ru/catalog/sam ... neo-500-g/
SPIRITUS FLAT UBI VULT
Awatar użytkownika

Psotnik84
50
Posty: 99
Rejestracja: czwartek, 21 paź 2021, 08:32
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Whisky. Ale domowej jeszcze nie piłem
Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
Lokalizacja: Opolskie
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: Psotnik84 »

Siemka. Powiedźcie mi jaki kolor ma wasz zacier z mąki pszennej po sklarowaniu? Bo ja mam kolor herbaty, czy to normalne?
Ostatnio zmieniony wtorek, 30 maja 2023, 11:17 przez Psotnik84, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli wygrywasz zasługujesz na drinka, jesli przegrywasz, zwyczajnie go potrzebujesz.
Awatar użytkownika

psotamt
1150
Posty: 1185
Rejestracja: niedziela, 19 mar 2017, 20:59
Krótko o sobie: Żałuję tylko, że tak późno zacząłem smakować własne wyroby...
Ulubiony Alkohol: Zbożowy
Status Alkoholowy: Destylator
Lokalizacja: Mazowsze
Podziękował: 177 razy
Otrzymał podziękowanie: 394 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: psotamt »

Psotnik84 pisze: wtorek, 30 maja 2023, 10:40...po składowaniu?
Możesz przybliżyć termin który zacytowałem?
Zabieranie bogatym i dawanie biednym pozbawia jednych i drugich motywacji do pracy.
Awatar użytkownika

Psotnik84
50
Posty: 99
Rejestracja: czwartek, 21 paź 2021, 08:32
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Whisky. Ale domowej jeszcze nie piłem
Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
Lokalizacja: Opolskie
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: Psotnik84 »

Już poprawione :D
Jeśli wygrywasz zasługujesz na drinka, jesli przegrywasz, zwyczajnie go potrzebujesz.

Resal
50
Posty: 56
Rejestracja: niedziela, 13 sie 2023, 08:49
Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: Resal »

Kupiłem kilka dni temu ryż koji. Jest to wysuszony ryż uprzednio przerośnięty aspergillus oryzae. Cena to około 42 zł za 567 g. Made in USA.

Domyślam się, że ryż koji stanowi składnik drożdży koji. Czy ktoś używał takiego ryżu do zacierania i ma jakieś doświadczenia?

Ryż koji kupiłem aby zrobić mirin. Trochę go zostało i chciałbym pozostały ryż wykorzystać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony sobota, 25 lis 2023, 13:30 przez Resal, łącznie zmieniany 2 razy.

Alien844
250
Posty: 261
Rejestracja: wtorek, 14 gru 2021, 21:43
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: Alien844 »

Pytanie jak puszczacie nastaw z mąki kukurydzianej na półkowej, na wysoki procent czy okolice 70 % ?

Gdzie można dostać drodze Melow&Melow, na ali nie mogę znaleźć ?
Awatar użytkownika

Autor tematu
radius
7000
Posty: 7339
Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Swój własny
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Polska południowa
Podziękował: 397 razy
Otrzymał podziękowanie: 1695 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: radius »

Jeśli ktoś ma znajomego z Ukrainy, to on może załatwić kupno i dostawę - https://samogon.biz/product/yeast-kodzi-mellow/
SPIRITUS FLAT UBI VULT

Alien844
250
Posty: 261
Rejestracja: wtorek, 14 gru 2021, 21:43
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: Alien844 »

Kurde to lipa :(

Resal
50
Posty: 56
Rejestracja: niedziela, 13 sie 2023, 08:49
Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: Resal »

Drożdże koji Angel można kupić na Ali

https://a.aliexpress.com/_Ey72YA5

Alien844
250
Posty: 261
Rejestracja: wtorek, 14 gru 2021, 21:43
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: Alien844 »

Panie/Panowie gdzie kupujecie drodze Angel koji ?
Ostatnio zmieniony wtorek, 26 mar 2024, 20:45 przez Alien844, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika

psotamt
1150
Posty: 1185
Rejestracja: niedziela, 19 mar 2017, 20:59
Krótko o sobie: Żałuję tylko, że tak późno zacząłem smakować własne wyroby...
Ulubiony Alkohol: Zbożowy
Status Alkoholowy: Destylator
Lokalizacja: Mazowsze
Podziękował: 177 razy
Otrzymał podziękowanie: 394 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: psotamt »

Aliexpress - są, ale drogo. Nawet bardzo w odniesieniu do kilku miesięcy do tyłu.
Ukraina - cena bardzo dobra, ale nie ma wysyłki do PL.
Zabieranie bogatym i dawanie biednym pozbawia jednych i drugich motywacji do pracy.

Alien844
250
Posty: 261
Rejestracja: wtorek, 14 gru 2021, 21:43
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: Alien844 »

Na ali jakieś 150zł za 500g.

Resal
50
Posty: 56
Rejestracja: niedziela, 13 sie 2023, 08:49
Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: Resal »

Można kupić 500g za 22.25 EUR z dostawą na niemieckim ebayu.
Ostatnio zmieniony wtorek, 26 mar 2024, 21:20 przez Resal, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika

drgranatt
1900
Posty: 1917
Rejestracja: poniedziałek, 13 lip 2009, 11:04
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Nemiroff Smorodina
Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
Lokalizacja: 3-city
Podziękował: 127 razy
Otrzymał podziękowanie: 208 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: drgranatt »

A 700 chrywien to ile złociszy?
"最不喜欢的粗鲁所持的以及各种各样的虚伪的混蛋。"
http://alkohole-domowe.com/forum/regulatory-drgranatta-t6000.html

Alien844
250
Posty: 261
Rejestracja: wtorek, 14 gru 2021, 21:43
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: Alien844 »

71 złotych
Awatar użytkownika

Autor tematu
radius
7000
Posty: 7339
Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Swój własny
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Polska południowa
Podziękował: 397 razy
Otrzymał podziękowanie: 1695 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: radius »

psotamt pisze: wtorek, 26 mar 2024, 20:53 Ukraina - cena bardzo dobra, ale nie ma wysyłki do PL.
Jest :ok: Znalazłem nawet firmę, która by to sprowadziła, ale cena za przesyłkę 65 $ - https://bts.net.ua/pl/enzymes-antisepti ... el-leaven/
Ostatnio znalazłem gostka, który jeździ na Białoruś i złożyłem u niego zamówienie na kilka paczek, bo tam też można dostać w niezłej cenie :)
Zobaczymy jak się sprawa rozwinie :odlot:

@drgranatt , skąd wziąłeś taką cenę :scratch:
https://prolitech.com.ua/en/kodzi-angel/
Ostatnio zmieniony wtorek, 26 mar 2024, 21:38 przez radius, łącznie zmieniany 1 raz.
SPIRITUS FLAT UBI VULT
Awatar użytkownika

drgranatt
1900
Posty: 1917
Rejestracja: poniedziałek, 13 lip 2009, 11:04
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Nemiroff Smorodina
Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
Lokalizacja: 3-city
Podziękował: 127 razy
Otrzymał podziękowanie: 208 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: drgranatt »

radius pisze: wtorek, 26 mar 2024, 21:33
@drgranatt , skąd wziąłeś taką cenę :scratch:
No z Twojego linka chyba, że coś pokręciłem.
To chyba za 1kg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony wtorek, 26 mar 2024, 21:49 przez drgranatt, łącznie zmieniany 1 raz.
"最不喜欢的粗鲁所持的以及各种各样的虚伪的混蛋。"
http://alkohole-domowe.com/forum/regulatory-drgranatta-t6000.html
Awatar użytkownika

drgranatt
1900
Posty: 1917
Rejestracja: poniedziałek, 13 lip 2009, 11:04
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Nemiroff Smorodina
Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
Lokalizacja: 3-city
Podziękował: 127 razy
Otrzymał podziękowanie: 208 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: drgranatt »

Alien844 pisze: wtorek, 26 mar 2024, 21:3171 złotych
To muszę zapytać mojego Ukraińca czy da radę sprowadzić.
"最不喜欢的粗鲁所持的以及各种各样的虚伪的混蛋。"
http://alkohole-domowe.com/forum/regulatory-drgranatta-t6000.html
Awatar użytkownika

Autor tematu
radius
7000
Posty: 7339
Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Swój własny
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Polska południowa
Podziękował: 397 razy
Otrzymał podziękowanie: 1695 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: radius »

Eee, w moim linku te Mellow kosztują 450 Hrywien tyle, że ich nie ma na stanie ;)
https://prolitech.com.ua/en/kitayskie-d ... ellow-1kg/
SPIRITUS FLAT UBI VULT
Awatar użytkownika

drgranatt
1900
Posty: 1917
Rejestracja: poniedziałek, 13 lip 2009, 11:04
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Nemiroff Smorodina
Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
Lokalizacja: 3-city
Podziękował: 127 razy
Otrzymał podziękowanie: 208 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: drgranatt »

No to jeszcze lepiej :ok:
"最不喜欢的粗鲁所持的以及各种各样的虚伪的混蛋。"
http://alkohole-domowe.com/forum/regulatory-drgranatta-t6000.html

Alien844
250
Posty: 261
Rejestracja: wtorek, 14 gru 2021, 21:43
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: Alien844 »

Znalazłem stronę i za 3 paczki Angel 65 dolców z wysyłką.
https://bts.net.ua/pl/search/?query=Koj ... &order=asc
Ostatnio zmieniony środa, 27 mar 2024, 10:03 przez Alien844, łącznie zmieniany 1 raz.

Alien844
250
Posty: 261
Rejestracja: wtorek, 14 gru 2021, 21:43
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: Alien844 »

Sorry 65 dolarów to sam koszt wysyłki.
Awatar użytkownika

Doody
3500
Posty: 3848
Rejestracja: czwartek, 20 paź 2016, 20:04
Krótko o sobie: Degustator z powołania :-)
Ulubiony Alkohol: DIY
Status Alkoholowy: Producent Domowy
Lokalizacja: południowa Wielkopolska
Podziękował: 283 razy
Otrzymał podziękowanie: 463 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: Doody »

Nie potrzebuję drożdży Koji ale z ciekawości wszedłem w link z posta powyżej, wybrałem opcję 5 opakowań za 155 zł i wpisałem dane tak z ciekawości i wyszła mi dostawa gratis :scratch:
Pozdrawiam
Darek

Alien844
250
Posty: 261
Rejestracja: wtorek, 14 gru 2021, 21:43
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: Alien844 »

@Doody później piszą do Ciebie na Whatsapp lub e-mail iż towar jest na Ukrainie i wysyłka 65 USD, ja 3 opakowania dodałem i wysyłka wyszła 18zł, ale później wiadomość iż 65 dolarów.
Jak napisałem iż wysyłka wyszła 18zł to odpisali iż jak towar mają w Polsce to tak ale jak wysyłka z Ukrainy to 65 dolców.
Ostatnio zmieniony środa, 27 mar 2024, 11:36 przez Alien844, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika

Autor tematu
radius
7000
Posty: 7339
Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Swój własny
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Polska południowa
Podziękował: 397 razy
Otrzymał podziękowanie: 1695 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: radius »

Gdybyście przeczytali mój trochę wcześniejszy post, dowiedzielibyście się tego samego :czytaj: :readmore:
SPIRITUS FLAT UBI VULT

Alien844
250
Posty: 261
Rejestracja: wtorek, 14 gru 2021, 21:43
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: Alien844 »

Kurcze przeoczyłem Twój wpis.
Jeśli wysokość wysyłki była by niezależna od ilości paczek to jak parę osób by chciało to wtedy by się opłacało.

Alien844
250
Posty: 261
Rejestracja: wtorek, 14 gru 2021, 21:43
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: Alien844 »

Kurcze w tej cenie tylko 5 sztuk max. drożdży.
Awatar użytkownika

drgranatt
1900
Posty: 1917
Rejestracja: poniedziałek, 13 lip 2009, 11:04
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Nemiroff Smorodina
Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
Lokalizacja: 3-city
Podziękował: 127 razy
Otrzymał podziękowanie: 208 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: drgranatt »

To z UA do których przymierzać się? Koji czy Mellow& Mellow?
"最不喜欢的粗鲁所持的以及各种各样的虚伪的混蛋。"
http://alkohole-domowe.com/forum/regulatory-drgranatta-t6000.html

Alien844
250
Posty: 261
Rejestracja: wtorek, 14 gru 2021, 21:43
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: Alien844 »

Ja ostatnio pracowałem na M&M i zadowolony byłem, teraz zostały mi Angel, kiedyś też byłem zadowolony z nich.
Awatar użytkownika

Autor tematu
radius
7000
Posty: 7339
Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Swój własny
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Polska południowa
Podziękował: 397 razy
Otrzymał podziękowanie: 1695 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: radius »

Ja bym brał Mellow&Mellow :ok:
SPIRITUS FLAT UBI VULT
Awatar użytkownika

drgranatt
1900
Posty: 1917
Rejestracja: poniedziałek, 13 lip 2009, 11:04
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Nemiroff Smorodina
Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
Lokalizacja: 3-city
Podziękował: 127 razy
Otrzymał podziękowanie: 208 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: drgranatt »

Wysłałem zapytanie w sprawie mellow&mellow - 10kg. Czekam na odpowiedź.
"最不喜欢的粗鲁所持的以及各种各样的虚伪的混蛋。"
http://alkohole-domowe.com/forum/regulatory-drgranatta-t6000.html
Awatar użytkownika

drgranatt
1900
Posty: 1917
Rejestracja: poniedziałek, 13 lip 2009, 11:04
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Nemiroff Smorodina
Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
Lokalizacja: 3-city
Podziękował: 127 razy
Otrzymał podziękowanie: 208 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: drgranatt »

Wczoraj dostałem info, że drożdże są już w Polsce tylko jeszcze nie wiem ile i po ile. :scratch:
Jak będą u mnie to dam znać.
"最不喜欢的粗鲁所持的以及各种各样的虚伪的混蛋。"
http://alkohole-domowe.com/forum/regulatory-drgranatta-t6000.html

Alien844
250
Posty: 261
Rejestracja: wtorek, 14 gru 2021, 21:43
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: Alien844 »

Jak pisałem jestem chętny, tylko właśnie cena.
Awatar użytkownika

Autor tematu
radius
7000
Posty: 7339
Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Swój własny
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Polska południowa
Podziękował: 397 razy
Otrzymał podziękowanie: 1695 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: radius »

Czołem zimnozacieracze :)
Dzisiaj dostałem informację, że na 90%, "idą" do mnie takie oto drożdże do zacierania na zimno
nomikai.png
Opis do tych drożdży;
Drożdże alkoholowe Koji Nomikai „Classic” (Nomikai Classic) to Twój niezawodny pomocnik w produkcji mocnych napojów alkoholowych. Drożdże Koji to sublimowana (sucha) mieszanina drożdży alkoholowych, witamin, soli odżywczych i specjalnej starterowej kultury pleśni, czyli zawiera wszystko, co niezbędne, aby idealnie poradzić sobie ze scukrzaniem na zimno zacieru i fermentacją wszelkich surowców zawierających skrobię .
Drożdże alkoholowe Koji Nomikai „Classic” są uniwersalne i nadają się do produkcji różnego rodzaju napojów alkoholowych, takich jak wino, bimber, whisky, wódka, sake i inne rektyfikaty oraz destylaty z dowolnych surowców skrobiowych niesłodowanych, takich jak jęczmień, żyto, pszenica, gryka, ryż, kukurydza, sorgo, owies, zboża, mąka, soja, słodkie ziemniaki itp. Wydajność scukrzania drożdży koji jest wyższa niż standardowych drożdży turbo, co nie tylko zwiększa wydajność bimbru, ale także znacznie upraszcza proces jego produkcji.
Drożdże Koji Nomikai „Classic” produkowane są na japońskim sprzęcie pod stałym nadzorem wysoko wykwalifikowanych technologów, co zapewnia doskonałą jakość produktu i gwarantuje doskonałe rezultaty.
Na razie, na próbę, zamówiłem 5 paczek po 500 g. :ok:

P.S.
Oto opinia jednego z ruskich (tfu :x ) użytkowników tych drożdży;
Co chciałbym powiedzieć ogólnie: zdecydowanie uważam, że nowy Koji to dobry produkt. W procesie przygotowania zacieru i fermentacji z pewnością przewyższają Anioły. Oczywiście przy dalszym użytkowaniu opinia może się zmienić na lepsze lub na gorsze, ale na razie tak jest. Cóż, w tej chwili niekwestionowanymi zwycięzcami naszego porównania są Koji Nomikai Classic.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony wtorek, 16 kwie 2024, 16:19 przez radius, łącznie zmieniany 1 raz.
SPIRITUS FLAT UBI VULT

Alien844
250
Posty: 261
Rejestracja: wtorek, 14 gru 2021, 21:43
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: Alien844 »

Jak cenowo wychodzą ?

Marek.00
30
Posty: 33
Rejestracja: sobota, 4 sty 2020, 22:55
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: Marek.00 »

Wstępne jestem zainteresowany zakupem
Awatar użytkownika

Autor tematu
radius
7000
Posty: 7339
Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Swój własny
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Polska południowa
Podziękował: 397 razy
Otrzymał podziękowanie: 1695 razy
Re: KOJI - czyli zacieranie na zimno

Post autor: radius »

Alien844 pisze: wtorek, 16 kwie 2024, 17:31 Jak cenowo wychodzą ?
Wszystko wyjdzie w praniu :) "Kurier" musi zapłacić za przesyłkę u siebie, odebrać i przywieźć do mnie i pewnie też sobie coś policzy za fatygę. Myślę jednak, że będzie to dużo mniej niż Koji Angel z Aliexpress :scratch:
SPIRITUS FLAT UBI VULT
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaciery zbożowe i ziemniaczane”