Klarowanie nastawu - co robię nie tak?

Co można przed procesem destylacji aby uzyskać czysty destylat już po.
Awatar użytkownika

Pretender
2500
Posty: 2993
Rejestracja: piątek, 11 lis 2011, 14:17
Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
Lokalizacja: Centrum
Podziękował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 251 razy

Post autor: Pretender »

@ykp0261
Próbowałeś z pektoenzymem? Potrafi zdziałać "cuda" :D
promocja

ykp0261
5
Posty: 6
Rejestracja: niedziela, 6 mar 2016, 17:41
Podziękował: 3 razy
Re: Klarowanie nastawu - co robię nie tak?

Post autor: ykp0261 »

Dodawałem jak narazie pektopolu do moszczu, a czy faktycznie ktoś z was dodawał go do przefermentowane go wina? Byłem przekonany że tylko pomaga uzyskać więcej soku.
Awatar użytkownika

robert4you
950
Posty: 951
Rejestracja: środa, 30 mar 2016, 18:43
Podziękował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 134 razy
Re: Klarowanie nastawu - co robię nie tak?

Post autor: robert4you »

Tu masz więcej o pektoenzymach
http://alkohole-domowe.com/forum/viewtopic.php?t=9469


Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
************************************************************************

scrabie
100
Posty: 110
Rejestracja: czwartek, 14 sie 2014, 09:34
Podziękował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Re: Klarowanie nastawu - co robię nie tak?

Post autor: scrabie »

W dwa miesiące pewnie ogarnął :)
Awatar użytkownika

robert4you
950
Posty: 951
Rejestracja: środa, 30 mar 2016, 18:43
Podziękował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 134 razy
Re: Klarowanie nastawu - co robię nie tak?

Post autor: robert4you »

Mam nadzieję że jeszcze komuś się przyda.


Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
************************************************************************
ODPOWIEDZ

Wróć do „Oczyszczanie nastawu przed destylacją”