Kiełbasa z dzika

Budowa wędzarni, wędzenie, wyrób wędlin domowych.

marsyl
50
Posty: 54
Rejestracja: wtorek, 28 kwie 2020, 19:32
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Post autor: marsyl »

Ja tez zawsze dodaję wodę lodowatą lub kruszony lód do wyrobienia farszu. Chodzi tutaj o niepodnoszenie temperatury mięsa. Aczkolwiek z tą wodą to też różnie, wszystko zależy od tego ile wody mięso ma już w sobie.
Nieważne jak wolno idziesz, ważne, że się nie zatrzymujesz.
koncentraty wina
Awatar użytkownika

Autor tematu
fo11rest
200
Posty: 213
Rejestracja: niedziela, 2 wrz 2018, 10:51
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Własne alko
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Lubuskie
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Re: Kiełbasa z dzika

Post autor: fo11rest »

Akurat tego dzika sam rozbierałem więc nie było chrzczone i ten litr szybko wchłonął.
Ostatnio zmieniony wtorek, 18 sie 2020, 15:21 przez fo11rest, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wędliny Domowe”