Robione latem cieszą zimą, ogórki w słoiku, pyszne dżemy, kompoty, grzyby i wszystko inne, co możemy sami przygotować i przechować w słoiku.
Awatar użytkownika

JanOkowita
1900
Posty: 1903
Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
Krótko o sobie: Parmezan i Ementaler, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
Lokalizacja: PL
Załączniki
Re: "Kiełbasa" słoikowa

Postautor: JanOkowita » środa, 10 lip 2013, 13:28

Tak może nie w całkiem jednolitą masę, nadal da się odróżnić kawałki ale spokojnie można je rozsmarować na chlebie.
Drożdże Szlacheckie najlepszym przyjacielem człowieka.
Alkohole-domowe.pl

 Rabaty dla użytkowników forum AD w sklepie po podaniu loginu z forum!
Awatar użytkownika

drgranatt
1000
Posty: 1042
Rejestracja: poniedziałek, 13 lip 2009, 10:04
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Niemirof Smorodina
Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
Lokalizacja: 3-city
Załączniki
Re: "Kiełbasa" słoikowa

Postautor: drgranatt » czwartek, 11 lip 2013, 15:40

panta_rei pisze:Solenie to raczej indywidualna sprawa, ja solę mięso maksymalnie 10g/kg i żadnych innych słonych substytutów.

Też zgadzam się z taką proporcją. Wychodzi super :odlot:
2 tygodnie temu wróciłem z odwiedzin rodzinki na wsi i oprócz swojskich wyrobów przywiozłem 2kg "prawdziwej" słoninki. Znawcom nie muszę opisywać co to za rarytas :odlot:
"最不喜欢的粗鲁所持的以及各种各样的虚伪的混蛋。"


http://alkohole-domowe.com/forum/regulatory-drgranatta-t6000.html


Wróć do „Przetwory Domowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości