Jakie drożdże mało wrażliwe na niską temperaturę

Jak działają różne rodzaje drożdży. Które wybrać do naszego nastawu. Warunki prowadzenia fermentacji.

Autor tematu
wkg_1
800
Posty: 849
Rejestracja: niedziela, 23 wrz 2018, 13:26
Podziękował: 46 razy
Otrzymał podziękowanie: 69 razy

Post autor: wkg_1 »

Koledzy, dziękuję serdecznie za podpowiedzi ! Tak tu jak i na priv.
Nastaw ładnie działa, cukier schodzi, pachnie landrynką, pewnie niedługo będę klarował jeżeli nie będzie jakiegoś niespodziewanego wybuchu.

Dalej trzeba to dać na kolumnę. Będę robił to pierwszy raz i na nie najlepszej kolumnie więc postarałem się opisać swoje dylematy ale już w wątku o destylacji.
Jeżeli znajdziecie chwilkę rzućcie proszę okiem: post190183.html#p190183

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
koncentraty wina
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drożdże i fermentacja”