aacid_transport_1.jpgaacid_transport_1.jpg
Pobrano: 609
Komentarz: Zafermentowanie (I etap fermentacji).
Zobacz post
Zobacz temat: Pożywki, rodzaj i czas dodawania.
aacid_transport_1b.jpgaacid_transport_1b.jpg
Pobrano: 609
Komentarz: W trakcie zafermentowania DAF hamuje pobieranie aminokwasów.
Zobacz post
Zobacz temat: Pożywki, rodzaj i czas dodawania.
aacid_transport_2.jpgaacid_transport_2.jpg
Pobrano: 609
Komentarz: Etanol uruchamia mechanizm blokady pobierania aminokwasów.
Zobacz post
Zobacz temat: Pożywki, rodzaj i czas dodawania.
YAN_level_recommended.jpgYAN_level_recommended.jpg
Pobrano: 609
Komentarz: Rekomendowane poziomy YAN
Zobacz post
Zobacz temat: Pożywki, rodzaj i czas dodawania.
YAN_brzeczka.jpgYAN_brzeczka.jpg
Pobrano: 609
Komentarz: Skład brzeczki piątaka.
Zobacz post
Zobacz temat: Pożywki, rodzaj i czas dodawania.
YAN_value_3.jpgYAN_value_3.jpg
Pobrano: 834
Komentarz: Właściwości sensoryczne win uzyskanych z niskim YAN (160 mg/l) (zielona linia), z dodatkiem dwóch dawek DAF do końcowego YAN 320 mg/l (czerwona linia) i odpowiednio 480 mg/l (niebieska linia). Fermentacje prowadzono się w temperaturze 18ºC - szczep S. cerevisiae AWRI 796.
Zobacz post
Zobacz temat: Pożywki, rodzaj i czas dodawania.
YAN_value_2.jpgYAN_value_2.jpg
Pobrano: 834
Komentarz: Zależność pomiędzy koncentracją azotu przyswajalnego a końcowym stężeniem związków lotnych po fermentacji.
Zobacz post
Zobacz temat: Pożywki, rodzaj i czas dodawania.