Ekstrakt słodu jęczmiennego na whisky

Technologia słodowania, zacieranie ziarna. Przepisy na zaciery ziemniaczane.

Autor tematu
Pędzel
Nowy Członek Forum
Posty: 0
Rejestracja: niedziela, 20 gru 2020, 07:53

Post autor: Pędzel »

Witam czy ktoś ma doświadczenie z zacierem na whisky tzn. Ze słodu jęczmiennego chciałbym zastąpić naturalny słód jęczmienny naturalnym ekstraktem w płynie . Bardzo proszę o opinie czy ma to sens i jakie proporcje . Ile ekstraktu na kg. Naturalnego śrutu . Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony niedziela, 20 gru 2020, 18:58 przez Qba, łącznie zmieniany 1 raz.
promocja
Awatar użytkownika

Góral bagienny
2500
Posty: 2920
Rejestracja: środa, 6 mar 2019, 20:40
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Owocówki
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 129 razy
Otrzymał podziękowanie: 552 razy
Re: Ekstrakt słodu jęczmiennego na whisky

Post autor: Góral bagienny »

Tutaj masz dość obszernie opisane :D https://alkohole-domowe.com/forum/topic22171.html
Wszystko co " wyprodukuje " nazywam BIMBERKIEM :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaciery zbożowe i ziemniaczane”