Drożdże "instant" (piekarnicze) w proszku ???
-
- Posty: 5377
- Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 667 razy
- Kontakt:
Re: Drożdże "instant" (piekarnicze) w proszku ???
Rozwodnić, poczekać i wlać do nastawu.
To te same drożdże jak te w kostce, tylko wysuszone. Mają dłuższy termin ważności. Siła pędna tych drożdży jest ta sama. Siłę pędną określa się w uproszczeniu jako zdolność ciasta do rośnięcia.
Sens jest taki sam jak dawanie zwykłych d. babuni- drożdżowy posmak w produkcie i zanieczyszczenia.
To te same drożdże jak te w kostce, tylko wysuszone. Mają dłuższy termin ważności. Siła pędna tych drożdży jest ta sama. Siłę pędną określa się w uproszczeniu jako zdolność ciasta do rośnięcia.
Sens jest taki sam jak dawanie zwykłych d. babuni- drożdżowy posmak w produkcie i zanieczyszczenia.
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"