Dzień dobry.
Chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie do robienia wina z ryżu/wermutu. Za pierwszym razem użyłem turbofruit yeast z biowinu i wyszło bardzo dobre. Następnym razem postawiłem z bayanus G995 i wyszło gorsze w smaku. Chciałbym spóbować na innych drożdżach, ale nie wiem jakie polecacie. Lubię mocne i słodkie wina.
Drożdże do wina z ryżu (będzie wermut)
-
- Posty: 45
- Rejestracja: czwartek, 21 kwie 2016, 14:26
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Polska Dębiona lecz nie tylko
- Podziękował: 20 razy
Re: Drożdże do wina z ryżu (będzie wermut)
Stosowałem do ryżu tylko i wyłącznie Tokay (suche) w saszetkach do rozmnożenia (przepis był na odwrocie). Wina słodkie i mocne mi wychodziły przy dwukrotnym dodawaniu cukru!
Ostatnio zmieniony niedziela, 17 lut 2019, 20:22 przez chudi, łącznie zmieniany 1 raz.