Drożdże do cukrówki.

Jak działają różne rodzaje drożdży. Które wybrać do naszego nastawu. Warunki prowadzenia fermentacji.

sqterq
1
Posty: 1
Rejestracja: środa, 23 lip 2014, 02:31
Podziękował: 1 raz

Post autor: sqterq »

Witam brać psotników :)
Ja zrobiłem, choć nie wierzyłem, na drożdżach (nie babuni ), ale też piekarniczych. Śmigały jak turbo, dzisiaj przeleciałem, i o dziwo (wychlali mi wszystko) owszem czuć odrobinkę drożdży, ale pędzone 1-raz. I pytanie dlaczego wszystkim smakuje bimber a nie na drożdżach TURBO? Czy mają już dość (sklepówki)? {dodaje że działam na pot still}

reflex52
2
Posty: 4
Rejestracja: sobota, 24 lis 2012, 19:10
Re: Drożdże do cukrówki.

Post autor: reflex52 »

A czy półtora paczki alcotec 48 turbo pure przerobią 20 kg cukru?
Awatar użytkownika

gr000by
2500
Posty: 2625
Rejestracja: wtorek, 10 sty 2012, 11:32
Krótko o sobie: kombinator - to przede wszystkim
Ulubiony Alkohol: każdy zrobiony z sercem
Status Alkoholowy: Specjalista ds. Wyrobu Alkoholu Domowego
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował: 50 razy
Otrzymał podziękowanie: 665 razy
Re: Drożdże do cukrówki.

Post autor: gr000by »

Powinny dać radę przerobić te 20kg przy BLG startowym około 20-21.
Fermentować, destylować, zalegalizować!
http://www.piwo.org/topic/13642-domowa-wytwornia-debowa/ - moje przygody z piwem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drożdże i fermentacja”