Dostawka boka do pota
-
- Posty: 2383
- Rejestracja: niedziela, 18 paź 2015, 14:00
- Krótko o sobie: Marzyciel
- Ulubiony Alkohol: Własny.
- Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
- Podziękował: 269 razy
- Otrzymał podziękowanie: 338 razy
Re: Dostawka boka do pota
Myślę, że tutaj najbardziej w temacie będzie @radius... zbudował fajnego mini stilla z grzybkiem i jak dobrze kojarzę to chyba sam ten patent wymyślił.
mini-still-lm-radiusa-pierwsza-destylac ... ni%20still
buduje-mini-stilla-lm-t2989.html?hilit= ... tilla%20lm
Edit.
Co do patentu to chyba jest kol. sverige2, radius zadał mu to samo pytanie o port termometru ☺
mini-still-lm-radiusa-pierwsza-destylac ... ni%20still
buduje-mini-stilla-lm-t2989.html?hilit= ... tilla%20lm
Edit.
Co do patentu to chyba jest kol. sverige2, radius zadał mu to samo pytanie o port termometru ☺
Ostatnio zmieniony wtorek, 2 paź 2018, 17:16 przez .Gacek, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam Gacek.
-
Autor tematu - Posty: 226
- Rejestracja: piątek, 16 mar 2018, 10:49
- Krótko o sobie: Nie ma nic piękniejszego niż realizować i spełniać marzenia
- Ulubiony Alkohol: Rakija, Burbon....
- Status Alkoholowy: Student Bimbrologii
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Re: Dostawka boka do pota
A czy ja dobrze rozumiem,że smakówki na LM robi się otwierając zawór ma max i jadąc na wskazanie alkoholomierza.
A wyższość polega na tym że można tak jak wyżej i można też uzyskać spirytus.
A wyższość polega na tym że można tak jak wyżej i można też uzyskać spirytus.
Ostatnio zmieniony piątek, 5 paź 2018, 16:52 przez Adaszcz31, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Posty: 2383
- Rejestracja: niedziela, 18 paź 2015, 14:00
- Krótko o sobie: Marzyciel
- Ulubiony Alkohol: Własny.
- Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
- Podziękował: 269 razy
- Otrzymał podziękowanie: 338 razy
Re: Dostawka boka do pota
Zgadza się. Smakówki robisz na maksymalnie otwartym zaworku (można powiedzieć, że wtedy kolumna pracuje w trybie potstillowym) i na papudze obserwujesz jaki leci woltaż. Dużo osób na przykład gotując śliwki utrzymuje temperaturę w głowicy pomiędzy 88 a 90 stopni. Kwestia gustu ale przede wszystkim zdolności operatora są tu bardzo ważne.
Pozdrawiam Gacek.