Dodawałeś cukier trzcinowy?krkkonrad89 pisze: nastawiłem rum na melasie od ,,rybaka" z olx. 9kg melasy dopełnione wodą do 25l co dało 25blg.
Wiesz, że rybak "od nas" się dowiedział po co to ludzie kupują...
robiłem według pierwszej receptury biały i żłoty leżakują drugi miesiąc . do białego dodałem 100 ml rumu malibu ,a do złotego chpsy dębowe średnio opiekane szczyptę cynamonu i skurkę z limonki .radius pisze:Destylację najlepiej przeprowadzić na pot stillu (najlepszy byłby alembik). Jeżeli na kolumnie to bez refluksu, czyli pełnym odbiorze destylatu.
W surówce tej po pierwszym odpędzie??To chyba lepiej już, macerować ziarna kakowca w surówce.
Dunder z ślwowicy wykorzystaj do zacieru, albo zrób na nim nastaw.
K.
A dlaczego?Góral bagienny pisze:...szukam drożdży ale nie turbo.