Domowy dwuskładnikowy środek klarujący- wykonanie

Co można przed procesem destylacji aby uzyskać czysty destylat już po.
Awatar użytkownika

Cynammon
50
Posty: 51
Rejestracja: niedziela, 31 lip 2016, 04:15
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem :)
Ulubiony Alkohol: Wino z Wiśni/Truskawek/Dzikiej Róży/Goji
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Gdzieś w Polsce
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Post autor: Cynammon »

Co do klarowania to szczerze mówiąc nie mam pojęcia ile to czasu zajmuje fermentacja zazwyczaj się kończy po 3 tygodniach a później to różnie bo czasami mam wenę i zaraz po tym jak drożdże opadną zlewam i odstawiam już bez rurki aż mi się przypomni wtedy już drugi zlewanie do butelek. Nigdy nie mam jakiegoś schematu i nigdy się tym nie przejmuję... ile czasu to stoi.
Ostatnio zmieniony środa, 11 lis 2020, 12:56 przez manowar, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Oczyszczanie nastawu przed destylacją”