Destylacja wina ryżowego na aabratku

Metody destylacji i teoria niezbędna do pędzenia bimbru w sposób profesjonalny...

Autor tematu
Shadov
1
Posty: 1
Rejestracja: piątek, 28 gru 2018, 09:03

Post autor: Shadov »

Witam jestem od niedawna posiadaczem kolumny aabratek którą dostałem w prezencie kolumna na dole ma wypełnienia 30 cm miedziane sprężynki reszta sprężynki z nierdzewki .Chciałbym przepuścić wino ryżowe czy na całej kolumnie czy tylko wystarczy katalizator 30 cm miedzi i wziernik
Ostatnio zmieniony sobota, 29 gru 2018, 09:37 przez Qba, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika

Airacobrator
100
Posty: 134
Rejestracja: niedziela, 16 wrz 2018, 15:04
Krótko o sobie: Wielohobbysta
Ulubiony Alkohol: Nalewka pigwowa
Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Re: Destylacja wina ryżowego na aabratku

Post autor: Airacobrator »

Zależy co chcesz uzyskać, jak czysty spirytus to pełna kolumna; jak łagodniejszy destylat ale ze słabszym aromatem pełna kolumna z zerowym lub minimalnym refluksem. Jak chcesz więcej aromatu to krótka kolumna bez refluksu lub z minimalnym, tak aby temperatura na głowicy była ok 88 st. C.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Destylacja i Rektyfikacja”