Destylacja wina ryżowego na aabratku
Witam jestem od niedawna posiadaczem kolumny aabratek którą dostałem w prezencie kolumna na dole ma wypełnienia 30 cm miedziane sprężynki reszta sprężynki z nierdzewki .Chciałbym przepuścić wino ryżowe czy na całej kolumnie czy tylko wystarczy katalizator 30 cm miedzi i wziernik
Ostatnio zmieniony sobota, 29 gru 2018, 09:37 przez Qba, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Posty: 134
- Rejestracja: niedziela, 16 wrz 2018, 15:04
- Krótko o sobie: Wielohobbysta
- Ulubiony Alkohol: Nalewka pigwowa
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Re: Destylacja wina ryżowego na aabratku
Zależy co chcesz uzyskać, jak czysty spirytus to pełna kolumna; jak łagodniejszy destylat ale ze słabszym aromatem pełna kolumna z zerowym lub minimalnym refluksem. Jak chcesz więcej aromatu to krótka kolumna bez refluksu lub z minimalnym, tak aby temperatura na głowicy była ok 88 st. C.