Czy nadaje się na rurę?

Metody destylacji i teoria niezbędna do pędzenia bimbru w sposób profesjonalny...

Autor tematu
lasso
50
Posty: 85
Rejestracja: piątek, 7 lip 2017, 00:57
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Post autor: lasso »

Witam szanowne grono. Jakieś 8 miesięcy temu nastawiłem winko truskawkowe, ale że stosunek cieczy do pojemności balona był bardzo mały, a sam nie mogłem zaopiekować się nim- wino popsuło się. Jego smak jest paskudny i tutaj rodzi się moje pytanie czy można to puścić na rurę? Wino nie zapleśniało. Mam go ok 10 L i czy gra jest warta świeczki? Nie mierzyłem BLG. Ma jakieś 14%. Dzięki za wszystkie porady
Awatar użytkownika

Kamal
2000
Posty: 2369
Rejestracja: wtorek, 9 paź 2012, 11:54
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Rum i ogólnie większość domowych trunków
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 210 razy
Re: Czy nadaje się na rurę?

Post autor: Kamal »

Jak jest paskudne w smaku, to winiaku może nie być, ale wtedy zawsze zostaje opcja na 96%. ;)
K.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Destylacja i Rektyfikacja”