czwórniak po 2 tyg już bez cukru??

Najdawniej znane, o wspaniałej tradycji, doskonałe napoje winne:)

Autor tematu
Kamillus
2
Posty: 3
Rejestracja: wtorek, 10 kwie 2018, 15:16

Post autor: Kamillus »

Witam,
1 Listopada nastawiłem czwórniak, dzisiaj blg wynosiło już 0 i był całkowicie wyklarowany. Czy to nie za szybko na zakończenie fermentacji?
koncentraty wina
Awatar użytkownika

czamnian
100
Posty: 133
Rejestracja: wtorek, 11 kwie 2017, 13:11
Krótko o sobie: Młody winiarz i smakosz nalewkowy
Ulubiony Alkohol: Miód pitny
Status Alkoholowy: Producent Domowy
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Re: czwórniak po 2 tyg już bez cukru??

Post autor: czamnian »

Odkopie troszkę ten temat, mógłbyś napisać co dalej wyszłoło z miodkiem? Jaki był w smaku, czy dosładzałeś czy butelkowałeś?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Miody Pitne”