Czuję aceton w całym destylacie na Mikro Pot Stillu

Wstępna obróbka zacierów i redestylacja z wykorzystaniem podstawowych metod kociołkowych.
Awatar użytkownika

sargas
600
Posty: 632
Rejestracja: czwartek, 3 lis 2016, 15:42
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: żytnia
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 31 razy

Post autor: sargas »

@damian.bartosiewicz aż takiej wagi do tego ile kropel na sekunde leci bym nie przywiązywał. Im wolniej tym lepiej a uwierz mi, że przy takim tempie odbierania drugi raz potrafi lecieć od rana do wieczora.
koncentraty wina
Awatar użytkownika

Góral bagienny
2500
Posty: 2917
Rejestracja: środa, 6 mar 2019, 20:40
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Owocówki
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 129 razy
Otrzymał podziękowanie: 552 razy
Re: Czuję aceton w całym destylacie na Mikro Pot Stillu

Post autor: Góral bagienny »

Co do balonów :klaszcze: też tak robię :D . Jeżeli chcesz mieć bimber to wlej 100mll. pogonów do 5l. i masz bimberek :)
Wszystko co " wyprodukuje " nazywam BIMBERKIEM :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Destylacja i rektyfikacja metodą pot still”