Cześć,
Tak w skrócie: cukier ok, mierzony, temp 20 stopni, drożdże dodane jako restart po tygodniu (wcześniej na dzikich ale noc się nie działo), wszystko szczelne. Wino z białych winogron - cisza od 1 listopada. Co robić? Nie mam pomysłu...
Czemu wino nie fermentuje
-
Autor tematu - Posty: 2
- Rejestracja: poniedziałek, 11 lis 2019, 10:39
-
- Posty: 1654
- Rejestracja: wtorek, 12 kwie 2016, 20:10
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:), no chyba, że ktoś mi na odcisk nadepnie....
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Lokalizacja: Centralna Polska
- Podziękował: 66 razy
- Otrzymał podziękowanie: 203 razy
Re: Czemu wino nie fermentuje
Kolego, co znaczy cukier ok? Jaką wartość blg miałeś na starcie, jaką masz teraz? Opisz dokładnie jak robiłeś nastaw, ile czego, jaka obecnie temperatura nastawu? W przeciwnym wypadku, to wróżenie z fusów
Gdy coś robię, zawsze staram się robić to najlepiej, choć nie zawsze mi to wychodzi......
-
Autor tematu - Posty: 2
- Rejestracja: poniedziałek, 11 lis 2019, 10:39
-
- Posty: 527
- Rejestracja: środa, 13 cze 2018, 06:47
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Status Alkoholowy: Specjalista ds. Wyrobu Alkoholu Domowego
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 58 razy
Re: Czemu wino nie fermentuje
Nie będę cytował @masterpaw'a ale przeczytaj jego wpis i odpisz na pytanie dokładnie, jeśli chcesz uzyskać pomoc.
Robienie wina to nie tylko dodanie cukru i drożdży....
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
Robienie wina to nie tylko dodanie cukru i drożdży....
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
"priusquam superbia ambulat" - pycha kroczy przed upadkiem