[Eksperyment] Cukrówka bez mieszania.

Technologia najprostszych nastawów opartych na cukrze.
Awatar użytkownika

jakis1234
2500
Posty: 2538
Rejestracja: sobota, 30 lip 2016, 16:57
Ulubiony Alkohol: Zależy od nastroju i dostępności.
Status Alkoholowy: Winiarz
Podziękował: 233 razy
Otrzymał podziękowanie: 441 razy

Post autor: jakis1234 »

Jak to nie. Mam ostatnio dostęp do takiego syropu do karmienia pszczół i jego właśnie wykorzystuję. To jest cukier inwertowany, ma 80% zawartości cukru.
Bardzo wygodna sprawa. Wlewam odpowiednią ilość, dodaję wodę i drożdże i sprawa załatwiona.
Rzecz w kosztach, mi się akurat udało kupić tanio, ale gdyby kupować normalnie, to się nie opłaca
Pozdrawiam z opolskiego.
promocja

patrzal
250
Posty: 280
Rejestracja: środa, 25 gru 2019, 21:38
Krótko o sobie: Γνῶθι σεαυτόν
Podziękował: 40 razy
Otrzymał podziękowanie: 48 razy
Re: [Eksperyment] Cukrówka bez mieszania.

Post autor: patrzal »

@Izzo - korzystanie z szukajki nie boli... https://alkohole-domowe.com/forum/searc ... mit=Szukaj
Awatar użytkownika

Izzo
50
Posty: 50
Rejestracja: środa, 20 paź 2021, 18:31
Podziękował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Re: [Eksperyment] Cukrówka bez mieszania.

Post autor: Izzo »

Ironii chyba nie zrozumiałeś w odniesieniu do lenistwa...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nastawy cukrowe”