Cukier czy pleśń

Wszystko o winach z winogron. Przepisy, sposoby, metody...

Autor tematu
mattz90
30
Posty: 41
Rejestracja: niedziela, 11 mar 2018, 01:35
Krótko o sobie: Młody i bardzo ambitny
Ulubiony Alkohol: Każdy
Status Alkoholowy: Gorzelnik
Lokalizacja: USA, NJ, Princeton
Podziękował: 8 razy

Post autor: mattz90 »

Ale robiłem wino prędzej z tych samych winogron, tą samą metodą i wyszło super. Jeszcze się odgazowuje ale nie ma z nim żadnych problemów;)
koncentraty wina
Awatar użytkownika

Wald
2500
Posty: 2591
Rejestracja: środa, 17 lut 2010, 20:05
Krótko o sobie: Dłubek -mechanik "złota rączka".
Ulubiony Alkohol: do 20%
Status Alkoholowy: Miodosytnik
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 260 razy
Re: Cukier czy pleśń

Post autor: Wald »

Musisz kolego więcej czytać forum, dużo więcej. Setki razy było pisane, że dzikusy to loteria. Owszem, czasami na nich wychodzą dobre, a nawet bardzo dobre wina, ale w większości mierne, albo jak w tym przypadku wcale nie wyjdą. Zaryzykowałeś i tym razem się nie udało. Nie chcę odmawiać Ci metody którą stosujesz, ale musisz tym samym godzić się na ewentualną porażkę.
Myślę, że to tyle w temacie. Nie ma co dzielić włosa na czworo i rozkminiać czemu poszło nie tak. Nie chcesz ryzykować, zastosuj się do: podstawowe-zasady-wyrobu-domowych-trunkow-t6449.html
Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna!

Autor tematu
mattz90
30
Posty: 41
Rejestracja: niedziela, 11 mar 2018, 01:35
Krótko o sobie: Młody i bardzo ambitny
Ulubiony Alkohol: Każdy
Status Alkoholowy: Gorzelnik
Lokalizacja: USA, NJ, Princeton
Podziękował: 8 razy
Re: Cukier czy pleśń

Post autor: mattz90 »

Nie no pewnie, że nic się nie stało. Było minęło, ojciec zawsze robił na dzikusach, tylko owoce były swoje z ogrodu. Ja użyłem tych z marketu bo do innych dostępu nie miałem. Te kupne wolałem przepłukać bo diabli wiedzą czym oni je pryskają przed transportem ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wina Gronowe”