Chlebek pszenno-żytni na zakwasie.

Wypiekanie chleba domowymi sposobami, przepisy na chleb domowy.

Wojtek5
650
Posty: 693
Rejestracja: sobota, 21 wrz 2019, 18:39
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Lokalizacja: Mazowsze, centralna wieś
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowanie: 87 razy

Post autor: Wojtek5 »

Zwróćcie też uwagę, że piekarnik piekarnikowi nie równy i nie zawsze jest to wina wyrobu. Czasem piekarnik źle rozkłada temperaturę, nie trzyma jej itd. szczególnie jak sprzęt starszy.
Domowe nalewki
Eksperymenty z małą beczką dębową: alkohol wysokoprocentowy, miody
Awatar użytkownika

jakis1234
2500
Posty: 2581
Rejestracja: sobota, 30 lip 2016, 16:57
Ulubiony Alkohol: Zależy od nastroju i dostępności.
Status Alkoholowy: Winiarz
Podziękował: 235 razy
Otrzymał podziękowanie: 453 razy
Re: Chlebek pszenno-żytni na zakwasie.

Post autor: jakis1234 »

A to fakt, wymieniłem piekarnik kilka miesięcy temu i ten nowy jest dużo lepszy.
Sprawdzałem termometrami, nie dość, że w miarę jednolity rozkład temperatur, to i temperatury zgodne z ustawieniami.
Jak ustawię maksymalną 250 stopni, to ma 250-255.
Pozdrawiam z opolskiego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Chleb Domowy”