witam wszystkich
nie dawno zupełnie nastawiłem dwa balony jabola
jednak po miesiącu postanowiłem go hmm...spsocić
kilka stron na necie i skompletowałem sprzęt classic:
szybkowar
chłodnica szklana
kilka rurek i na tym koniec
z 30 litrów berbeluchy
wyszło mi 5 litrów 80% czyli 10 l 40%
po zmieszaniu z wodą zrobiło się mle4czno białe
nie mam odwagi się tego wychlać,chociaż smak i zapach ma całkiem ,całkiem heheheh
poradźcie coś proszę!
Calvados zmętniał - fifkadulawka
-
- Posty: 5378
- Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 667 razy
- Kontakt:
Re: Pierwsze kroki...
Problem szeroko znany, mamy nawet specjlany dział Forum o tym problemie
W skrócie, możliwe powody to m.in:
> twarda woda użyta do rozcieńczenia (za dużo rozpuszczonych minerałów)
> wężyki, których używałeś nie były silikonowe i coś z nich przeszło do produktu
> brudne butelki
Poczekaj trochę i zobacz czy osad opadnie na dno. Jeżeli nie, to minerały skreśl z powyższej listy. Ja stawiam na węże.
Co do usunięcia- filtr węglowy czasem pomaga. Puść na węgiel i zobacz...
W skrócie, możliwe powody to m.in:
> twarda woda użyta do rozcieńczenia (za dużo rozpuszczonych minerałów)
> wężyki, których używałeś nie były silikonowe i coś z nich przeszło do produktu
> brudne butelki
Poczekaj trochę i zobacz czy osad opadnie na dno. Jeżeli nie, to minerały skreśl z powyższej listy. Ja stawiam na węże.
Co do usunięcia- filtr węglowy czasem pomaga. Puść na węgiel i zobacz...
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
-
Autor tematu - Posty: 2
- Rejestracja: sobota, 13 cze 2009, 22:23