Nastawiam kolejny cydr tym razem razem z jabłkami i z minimalną ilością dodanych drożdży. Jakies porady?
Burzliwa fermentacja - czy to koniec?
-
- Posty: 216
- Rejestracja: poniedziałek, 12 kwie 2021, 10:58
- Krótko o sobie: Naturalne soki 100% NFC tłoczone na zimno.
https://polskiepomidory.com.pl/ - Ulubiony Alkohol: cydr
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
- Kontakt:
-
- Posty: 216
- Rejestracja: poniedziałek, 12 kwie 2021, 10:58
- Krótko o sobie: Naturalne soki 100% NFC tłoczone na zimno.
https://polskiepomidory.com.pl/ - Ulubiony Alkohol: cydr
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
- Kontakt:
-
- Posty: 4941
- Rejestracja: niedziela, 25 kwie 2010, 09:02
- Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
- Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 561 razy
- Otrzymał podziękowanie: 848 razy
-
- Posty: 216
- Rejestracja: poniedziałek, 12 kwie 2021, 10:58
- Krótko o sobie: Naturalne soki 100% NFC tłoczone na zimno.
https://polskiepomidory.com.pl/ - Ulubiony Alkohol: cydr
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
- Kontakt:
Re: Burzliwa fermentacja - czy to koniec?
Dałem na oko tak mniej więcej 1/5 tego co jest zalecane. Liczyłem że ruszą też trochę dzikie drożdże ze skórek jablek. Dzisiaj po kilku dniach fermentacja już idzie, jest duża piana. Chyba wyciągnę te jabłka i przekręce je w sokowirowce, dodałem je na kilka dni aby cydr miał bardziej jabłkowy smak i zapach.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 18 kwie 2022, 23:34 przez majster1, łącznie zmieniany 1 raz.
Polskie soki naturalne PolskiSok.pl