Robione latem cieszą zimą, ogórki w słoiku, pyszne dżemy, kompoty, grzyby i wszystko inne, co możemy sami przygotować i przechować w słoiku.
Awatar użytkownika

Autor tematu
pantygrys
5
Posty: 6
Rejestracja: poniedziałek, 7 mar 2011, 20:30
Załączniki
Buraczki z papryką

Postautor: pantygrys » wtorek, 9 sie 2011, 13:47

• 3 kg buraków, 6 dużych cebul, 4 czerwone papryki

• Zalewa: 1 szkl. octu, 1 szkl. wody, 1 szkl. cukru, 1 łyżka soli



Etapy przygotowania


1. Buraki ugotować, zetrzeć na tarce o grubych oczkach; papryki cebule pokroić w kostkę.

2. Składniki zalewy wymieszać i zagotować.

3. Buraki wymieszać z zalewą, nakładać do słoików i pasteryzować ok. 10 min.

4. Ja osobiście dodaje jeszcze 2 papryczki chilii dla pikanterii.
Ogólnie smak słodko kwasny, lekko ostrawy do pieczonego mięsa lub kotletów mielonych rewelacyjna przystawka na zimowe obiadki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
SZUKAM DRUGIEJ POŁÓWKI...
MOŻE BYĆ 0,7!!!


Rabat 3%
Pojemnik-beczka-bańka INOX 25 l z kranem
Cena: 399.00 zł   Darmowa dostawa!
Rabaty dla użytkowników forum AD w sklepie po podaniu loginu z forum!
Awatar użytkownika

Diesel
50
Posty: 69
Rejestracja: czwartek, 28 kwie 2011, 15:42
Załączniki
Re: Buraczki z papryką

Postautor: Diesel » wtorek, 9 sie 2011, 14:25

Potwierdzam moja mama zawsze takie robi :D . Najlepsze do mielonych :D .

Pozdrawiam TDi


Wróć do „Przetwory Domowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości