aAbratek piekący destylat

Otrzymywanie spirytusu z wykorzystaniem kolumn rektyfikacyjnych.

mnbm
10
Posty: 15
Rejestracja: piątek, 4 sty 2013, 21:41

Post autor: mnbm »

prolog1975 pisze: Zobacz inne grzyby
Wiem, czepiam się, ale drożdże to nie grzyby.



Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika

radius
7000
Posty: 7298
Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Swój własny
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Polska południowa
Podziękował: 397 razy
Otrzymał podziękowanie: 1694 razy
Re: aAbratek piekący destylat

Post autor: radius »

Kolego, wróć do szkoły;
Drożdże – rodzaj jednokomórkowych grzybów z rodziny drożdżakowatych. Są organizmami saprotrofitycznymi – żyją na podłożach zawierających cukry proste. Przeprowadzają fermentację alkoholową, przeważnie w warunkach beztlenowych. Dobrze poznano ok. 30 gatunków drożdży, z dużą liczbą odmian.
SPIRITUS FLAT UBI VULT
ODPOWIEDZ

Wróć do „Destylacja metodą reflux ratio”