Winne.
Spirit ferm
Aromatic wine complex
Znaleziono 4 wyniki
- środa, 3 sie 2022, 12:40
- Forum: Wytwarzanie Wina
- Temat: Gorzkawy posmak
- Odpowiedzi: 5
- Odsłony: 2105
- wtorek, 2 sie 2022, 20:19
- Forum: Wytwarzanie Wina
- Temat: Gorzkawy posmak
- Odpowiedzi: 5
- Odsłony: 2105
Gorzkawy posmak
Siemka ;) Nastawiłem winko rabarbarowo truskawkowe w pojemniku 25l. Po miasiącu od nastawu pozbyłem się owoców. I już z dwa razy ściągałem z nad osadu. I tu rodzi się pytanie. Czy nie za późno ? Winko wyszło tak jak chciałem półsłodkie ale ma strasznie gorzki posmak odczuwalny na końcu. Wiadomo ze j...
- poniedziałek, 23 maja 2022, 14:22
- Forum: Wytwarzanie Wina
- Temat: Wino rabarbarowe 3 dni i stoi
- Odpowiedzi: 6
- Odsłony: 2297
Re: Wino rabarbarowe 3 dni i stoi
Dzięki bardzo za odpowiedzi
Jestem nowy w temacie i wszystkie rady przyjmuję jak uczniak . Winko po dodaniu syropu ruszyło jak burza.
Zobaczymy co dalej
Jestem nowy w temacie i wszystkie rady przyjmuję jak uczniak . Winko po dodaniu syropu ruszyło jak burza.
Zobaczymy co dalej
- sobota, 21 maja 2022, 15:41
- Forum: Wytwarzanie Wina
- Temat: Wino rabarbarowe 3 dni i stoi
- Odpowiedzi: 6
- Odsłony: 2297
Wino rabarbarowe 3 dni i stoi
Siemka.
Nastawiłem winko rabarbarowo-truskawkowe w pojemniku 25 litrów.
Na początku dodałem 3 kilo cukru i po trzech dniach winko przestało pracować a blg wynosi 0.
Czy drożdże tak szybko przerobiły cukier ?
Nastawiłem winko rabarbarowo-truskawkowe w pojemniku 25 litrów.
Na początku dodałem 3 kilo cukru i po trzech dniach winko przestało pracować a blg wynosi 0.
Czy drożdże tak szybko przerobiły cukier ?