Mi zmywaki rdzewiały od trzymania w czystej wodzie przez tydzień. Znaczy ciemniały, jak złałem wodę z czarnym osadem, wypłukałem zmywak do czysta i wsadziłem do wody na następny tydzień, to zrudziały, jakby były ze stali gwoździowej. Natomiast używane w kolumnie i myte oraz suszone po każdym recitalu nie wykazują nawet śladów rdzewienia.
______________________________________________________________________ ポーランド語が書けますちょっと。 得意は満月の仕業の酒です。 Spécialité: Chateau de Garage, serie: La Lune Pleine Lux Lunae luceat nos! Disclaimer: Moje uczestnictwo w tym forum ma charakter czysto edukacyjno poznawczy.
Ostrzegam przed tymi zmywakami: rdzewieją w czystej wodzie, a po wygotowaniu w krecie i ludwiku, śmierdzą straszliwie. Lidlowskie wyglądają ok.
Fajnie, że przestrzegasz tyle, że tu od razu wiadome było że skorodują, Nawet na opakowaniu pisze że to metal a nie nierdzewka. Szukać trzeba takich co opisują , że to nierdzewna a tak na prawdę rdzewieją i przed takimi przestrzegać.
Pozdrawiam
______________________________________________________________________ Dziadek psocił, Ojciec psocił, a teraz przyszedł czas na mnie
Z lidla dobre, żeby pozbyć się zapachu chłodziwa proponuję przepłukać sodą kaustyczną a później wodą z węża. Tylko uwaga zrobi się gorące, założyć rękawice gumowe i okulary.
Witam, mam pytanie do kolegów chemików: czy wiadomo co się stanie jak się zastosuje złej jakości zmywaki? Czy może się z nich coś szkodliwego wydzielać?, czy koś przebadał destylat pod względem chemicznym co może zawierać szkodliwego? Pytam bo zastosowałem zmywaki niby miały być Ok, ale podczas destylacji pojawił się brązowy kolor spirytusu. Jednak już przy kolejnych destylacjach tego nie było.
Posty scalone.
Wczoraj rozebrałem kolumnę i okazuje się, że 4 zmywaki z tej samej serii zbrązowiały ale nie całe tylko połowa zmywaka lub jego część. To co zbrązowiało kruszy się jak rdza i rozpada się w palcach, ale nie wszytko, czy z tego mogło wydostawać się coś szkodliwego dla zdrowia??
Ostatnio edytowano niedziela, 19 lut 2012, 22:11 przez Agneskate, łącznie edytowano 1 raz
A tak wyglądają moje zmywaki po kąpieli w soli i occie po 3 tygodniach. Widoczna rdza nie wszędzie ale z wtrąceniami no i woda z octem i solą zmieniła kolor na bursztynowy.
Czy ktoś testował może zmywaki z allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=2201312092 Według sprzedającego są ze stali nierdzewnej a nie tylko powlekane warstwą nierdzewną. Zamówiłem jedną sztukę do testów.
Kula prosze nie opier... mnie za to, ale po co szukać na allegro czy w innych sklepach internetowych jak masz w lidlu - sprawdzone przez wiele osób, i nie płacisz za przesyłkę a i widzisz co kupujesz, ja sam takich używam i nie narzekam, a jak na allegro piszą, że moczone w occie i nic się nie dzieje - no wiesz jak to jest z opisami i stwierdzeniem "kup moje bo najlepsze"... Ja mimo wszystko nie lubie sobie utrudniać i naprawdę wole iść do lidla i osobiście kupić, przynajmniej wiem co i ile faktycznie za to płacę (bez przesyłek itd)
Może i jestem uprzedzony do zakupów na allegro... ale cóż, nie lubię kupować czegoś czego nawet nie mogę obejrzeć.
______________________________________________________________________ Pędzę bo to mnie kręci...
Masz rację, ale ja patrzę na to z innego punktu widzenia. Zdarza mi się robić kolumny dla ludzi. Są ludzie którzy chcą nie chcą mieć wypełnienia pryzmatycznego. Pozostają zmywaki. Niestety w lidlu miewają czasem gorsze dostawy, nie jesteś w stanie tego sprawdzić. Jeśli kolumnę masz pod nosem, to zero problemu, wymieniasz. Jeśli kolumna jest daleko, to już jest problem (dla konstruktora). Dlatego czasem rozglądam się za takimi wynalazkami.
Kula, ale chyba klient powinien wyciągać zmywaki i płukać po każdym procesie? Dosłanie mu nowego kompletu zmywaków, albo po prostu kasy za nowy komplet jak dałeś gwarancję, to nie jest chyba problem? Nie wiem, jak Wy to traktujecie, ale ja za każdym razem wyciągam wypełnienie i płuczę oraz suszę. Wiem, 15 minut roboty, ale za to żeby nie wiem, jaki był kiepski zmywak - nie zardzewieje (za szybko).
______________________________________________________________________ ポーランド語が書けますちょっと。 得意は満月の仕業の酒です。 Spécialité: Chateau de Garage, serie: La Lune Pleine Lux Lunae luceat nos! Disclaimer: Moje uczestnictwo w tym forum ma charakter czysto edukacyjno poznawczy.
Pokrec Ja wolę dmuchać na zimne. Jeśli coś się może popsuć - popsuje się, jeśli ktoś może nie wyjmować zmywaków - nie będzie tego robił. Nie wiem jak ludzie będą dbali o sprzęt, więc się zabezpieczam na wszystkie sposoby.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości