Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremGłównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Butelka Bahia 350 ml Wspaniała wysoka butelka ozdobna do nalewek. Cena: 16,99 zł
Promocja: 14,99 zł
Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkami Beczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
W tej sprawie przeczytaj sobie wątek "Nasze wspólne szkiełko". Znajdziesz tam fotki sprzętu, namiary na sklep i wytwórnię oraz trochę informacji o sprawowaniu się tej szklanej kolumny. Ja jestem z niej bardzo zadowolony.
To, co znalazłeś na Allegro jest strasznie drogie. Natomiast ten sprzęt Labmedu to tylko krótka kolumna Vigreaux, której sprawność jest nieporównywalna do kolumny z wypełnieniem i refluksem.
E, ak juz kupisz kolumnę to będziesz potrzebował tylko chłodnicy.
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Rozmawiałem z inż. z firmy szklolaboratoryjne i będę się decydował na to cudo(nasze wspólne szkiełko). Teraz czekam na szczegółowe inf. od co do zamówienia. Zamawiam komplet: kolumna ze szlifem 45/40,chłodnica, kolba 10l. Co do cen, to dam znać jak tylko dostanę odp. pozdr.
Zdecydowanie polecam Ci kolumienkę (2-propozycja), do tego kolba 10 litrów - a jak będziesz chciał zapodać większą kolumnę lub katalizator to polecam takie wstawki: download/file.php?id=5591&mode=view .
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości