Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Witam. Podobny zaworek stosowałem w starej kolumnie typu CM.Umożliwiał precyzyjne ustawienie refluxu.Bez tego zaworka nie byłem w stanie ustawić parametrów pracy kolumny.Polecam.
Ciekawy jestem odpowiedzi, bo sam przymierzyłem się dziś do tych dwóch rodzajów zaworków. Na razie mam zamiast nich skręcane blaszki, ale to totalna pomyłka Działają awaryjnie do czasu zamontowania dławików.
Wiem, że wielu kolegów z forum wybierało ten rodzaj zaworka. Mam nadzieję, że się wypowiedzą.
______________________________________________________________________ Kto w winku nie smakował, Wstręt do kobiet czuje, Ten, jeśli nie zwariował, To pewnie zwariuje.
Wg mnie oba będą działały bardzo podobnie. Wziął bym drugi, 20 obrotów do pełnego otwarcia pierwszy może mieć podobną ilość. Sam używam podobnego (Camozzi) w swoim CM i jest ok.
Oba zaworki mają korpusy metalowe (jakiś stop) i oba jak najbardziej nadają się do naszych celów. Ostatnio zamontowałem właśnie zaworek TEKMA do mini stilla i sprawuje się bardzo dobrze. Pozdrawiam
______________________________________________________________________ SPIRITUS FLAT UBI VULT
Witam wszystkich i proszę o opinie, czy taki zaworek będzie ok, do sterowania refluksem w kolumnie AAbratka. Mam ich kilka, leżą nie używane, więc jeśli się nada to sprawa załatwiona.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
Oba zaworki mają korpusy metalowe (jakiś stop) i oba jak najbardziej nadają się do naszych celów. Ostatnio zamontowałem właśnie zaworek TEKMA do mini stilla i sprawuje się bardzo dobrze.
@Gotiger, tak. To ten zaworek z TEKMY, ale padł po trzeciej destylacji. Uszczelnienie nie wytrzymało kontaktu z gorącym spirolkiem Lukstirowi zresztą też padł. Obecnie przy mojej jak i Lukstira kolumnie, pracują mosiężna zawory iglicowe z PNEUMAT-a http://www.pneumat.com.pl/zawory_iglicowe_z_mosiadzu. Wymieniłem w nich tylko oryginalny oring uszczelniający z NBR na oring silikonowy (najmniejszy problem) i hulają bezproblemowo
______________________________________________________________________ SPIRITUS FLAT UBI VULT
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości