Witam buduje kolumne z deflegmatorów ze szkła czy bum musiał je jakoś oćeplić jakies porady mile widzane.Potrzebny jest mi mały zawór reflux niewiem jakie są najlepsze prosze o podanie jakiś strone ze zaworami do kupienia w miare tanio żeby były dobre porsze o odpowiedz pozdrawiam.
______________________________________________________________________ Użytkownik zbanowany od 16.VIII.2009r.
trudno powiedziec o co ci chodzi zaworow jest mnustwo kulkowe motylkowe itd Wazny jest tutaj material wykonania jesli budujesz szlkany aparat porozgladaj sie dobrze po forum bo jest bardzo fajny projekt szklany ze zdjeciami i jako reflux zostala uzyta chlodnica szklana. Ale to skomplikowane zeby opisac poszperaj dobrze w galerii. A co do zaworu to stal nierdzewna miedzianych nie widzialem. Powodzenia mydlo
______________________________________________________________________ Pijmy pijmy bo sie sciemnia
Uzupełnię informację Calyxa cytatem: W ofercie ja nie znalazłem takiego zaworu, lecz podam Wam indeks towaru z faktury: 2820-1/2 to jest indeks dla 1/2" , dostępne są różne średnice i rodzaje gwintów: wewnętrzne, zewętrzne, zewn/wewnętrzne. Jeśli powołasz się na ten indeks, dostaniesz taki właśnie zawór. im mniejsza średnica, tym precyzyjniejszy odbiór. W mojej galerii możesz zobaczyć fotkę. Dodam, że regulacja zaworami kulowymi mieści się od zamkniecia do całkowitego otwarcia w 1/4 obrotu pokrętłem, w przypadku zoworu który polecam od zamkniecia do pełnego otwarcia to 10 pełnych obrotów, regulacja nieporównywalnie precyzyjniejsza. Cena: za zawór 1/2" zapłaciłem 55zł Zobacz też: zrob-to-sam-czyli-kazdy-moze-byc-slodowym-t301.html zobaczysz tam tanie i dosyć ciekawe rozwiązanie.
Do tego celu najlepsze były by zaworki igłowe 1/4'' ponieważ są łatwiejsze w regulacji, a co zatym idzie kolumna szypciej się stabilizuje. Jeżeli nie mamy takich zaworków, mogą być zwykłe zaworki kulowe 1/4'' Pozdrawiam marbol
zatym - poprawnie: za tym szypciej - szybciej
Ostatnio edytowano wtorek, 19 sty 2010, 14:43 przez Agneskate, łącznie edytowano 2 razy
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości