Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkamiBeczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Czytając forum zwróciłem uwagę na to, że zawór odbioru (dławienia odbioru) przy refluksie zewnętrznym musi być bardzo precyzyjny i zwykły zawór kulowy się nie nadaje. Przyszło mi do głowy, żeby zastosować "przyrząd do infuzji" - taki zwyczajny regulator do szpitalnej kroplówki. Czy ktoś z was już może stosował taki wynalazek?
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
Odpada, bo tam jest wężyk z PCV, który wprowadza posmaki. A nie wiem, czy znajdziesz tak cienki wężyk sylikonowy...
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Witaj kolego przy robieniu destylatora staraj się nie używać takich produktów.Mogą one popsuć smak,zapach i nawet wchodzić w reakcje chemiczną rozpuszczając się. Do tych celów najlepiej używać (szkła,stali nierdzewnej ) Trochę kosztuje ale zabawa jest przednia. pozd.dominik77 [color=#00BF0___________________________________________________________ Kiedy pędzę,to tchu mi brakuje Kiedy degustuje, to mi smakuje
______________________________________________________________________ Kiedy pędzę, to tchu mi brakuje. Kiedy degustuje, to mi smakuje.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
______________________________________________________________________ -To co jest dobre jest dobre, nawet jak nikt tego nie robi. To co jest złe jest złe, nawet jak wszyscy to robią. Powiedział pewien Cowboy w telewizji. -Tylko bo jest nielegalne, nie jest złe. Tylko bo jest legalne, nie jest dobre. Moja córka.
Jeżeli w istocie jest tak jak pisze Lothar to nie ma się czego obawiać i można stosować- byleby go na miedź nie zakładać.
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości