Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Tytuł: Zawartość cukru w cukrze, czyli jaki cukier wybrać?
Napisane: piątek, 2 paź 2009, 09:33
Mam 2 pytania gdzie i jaki kupować cukier ? Jakiego cukru nie kupować i jeszcze ile mniej więcej trwa proces odparowania kompotu ?
@Under gdzie można kupić ten królewski ?
dzięki za pomoc ;]
______________________________________________________________________ Dobry bimber nie jest zły ;]
Ostatnio edytowano sobota, 3 paź 2009, 18:18 przez Kucyk, łącznie edytowano 2 razy
Co to, forym dla ekonomicznych narkomanów "Tydzień na działce"? Zaczynaj zadnia od wielkich liter, bo w przeciwnym przypadku likwidacja konta użytkownika jouu zajmie nie więcej niż 20 sek.
Ja używam cukru właśnie z biedronki i wcale nie narzekam Jest o wiele tańszy i efekty sa zadawalające. Cukier z biedronki jest drugiej klasy tak jak większość w naszych sklepach, a na cukier pierwszej klasy ciężko trafić.
Słodząć herbate cukrem królewskim daje 2 łyżki. Słodzą cukrem z biedronki musiałem dawać 3 aby mieć ten sam smak Sprawdzane przez kilku znajomych i efekt zawsze taki sam
Może mówimy o różnych rodzajach cukru "biedronkowego", ja kupuję "słodką łyżeczkę" i z kilograma wychodzi mi teoretyczny 1l psoty 50%. Jak tak bedzie mi wychodzić to nie zrezygnuje z cukru po 2.55pln:)
Tytuł: Re: Zawartość cukru w cukrze, czyli jaki cukier wybrać?
Napisane: wtorek, 13 paź 2009, 22:45
Królewski w lidlu 2.70... ale jest tam jeszcze coś godnego zainteresowania "Sugar Crystal" firmy Castello koszt 2,54 tyle co biedronkowy a kryształki w środku do 3mm w biedronkowym do 2mm a królewski 2-3mm dla porównania ten z tesco wygląda jak mąka...
Do kolegi Kuca: Jak już masz taka fajna maszynkę to sprawdź możne nią kilka cukrów ciekawią mnie wyniki tego badania, bo w praktyce widać różnice miedzy ilościowa sypanych łyżeczek do herbaty ciekawe jaki będzie odczyt przy różnych cukrach i przy okazji może wybierzemy jakiś "Super Cukier"
Tytuł: Re: Zawartość cukru w cukrze, czyli jaki cukier wybrać?
Napisane: czwartek, 15 paź 2009, 11:24
Ty swój produkt sprzedajesz do jakiegoś akademika czy co ? ;p
Zygmunt twierdzi że twój cukier jest nie jadalny dla naszych drożdży.
"Czasem cukier jest dla grzybków jakoś "niejadalny" (przykładem cukier Diamant)."
Długo już go używasz ? Co prawda moje śliwki nie narzekały na niego tyle że jeszcze niedawno kupowałem go w Auchan po 2.34 no ale skoro kupiłeś go 110kg to musi mieć kopa.
______________________________________________________________________ Dobry bimber nie jest zły ;]
Ostatnio edytowano piątek, 16 paź 2009, 02:35 przez Juliusz, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości