Pojechałem dzisiaj do Apisu zakupić mniut na mnioda (bo malinki już przemroziłem). Wyszedłem bez niczego, wkurzyli mnie ceną- pojechałem potem na lokalny targ, ale jednyny koleś sprzedający miód miał tylko "mieszankę miodów z EU i z poza EU... Chyba kupie na Allegro- ma ktoś jakiegoś sprawdzonego miodosprzedawcę?
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Zygmuncie, ja też potrzebował bym miodu, zatem liczę na Twoją pomoc. Czy mógłbyś podać ceny miodu jakie obecnie można spotkać? Będę miał odniesienie w swoich poszukiwaniach...
______________________________________________________________________ أسامة بن لادن
Chcieli 35zł za słoik bodajże 1,3kg, skrystalizowany. W ubiegłym roku było mooocno taniej... Rozumiem 2, 3 złote podwyżki na słoiku, bo sytuacja z pszczołami jest ciężka, no ale bez przesadyzmu...
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Słuchajcie - przykro mi to stwierdzać że miałem rację, ale taka jest prawda. Sezon nie jest miodny. Moja cena w tym roku była 25zł za słoik 0,9l - waga 1,35kg. Mieszkam w centrum zachodniopomorskiego. Miód to lipa i spadź. Rejon w którym je mam jest ekologicznie czysty. Nie ma tam żadnej godpodarki -nawet rolnej. Całość sprzedałem na pniu. Zostało mi ok 10 słoików. Nigdy nie sprzedawałem na targowisku. Dwa rezerwuję dla @Calyxa ( jak ruszy dups...ko). Osiem stawiam do Waszej dyspozycji, jednakże nigdy nie sprzedawałem wysyłkowo i nie wiem jakie to koszty. W tym roku powiększyłem pasieczysko, dlatego w przyszłym pomyślę o akcji miodowej dla członków forum. Cena nie powinna przekroczyć obecnej, ale o tym zadecyduje wiosna.
PS. Jak piszą na słoiku że "pochodzi z UE i poza UE" to znaczy że jest chiński. Jutro mamy zebranie i zorientuję się u moich sprawdzonych i doswiadczonych kolegów jakie mają jeszcze zapasy i co mogą jeszcze sprzedać w tej cenie. Pozdrawiam.
______________________________________________________________________ Miałem koszmarną wizję w mym skacowanym śnie: " że kieliszki miały dziurki a dziewczyny..... nie".
To ja wstępnie rezerwuję dwa Przesyłka pocztą priorytetetową 14,5zł- kompletnie się nie opłaca, natomiast paczkomatem wyszłoby 9zł. Korzystałeś kiedyś z paczkomatu? http://www.paczkomaty.pl/
@Zygmunt - dobrze, masz dwa (wstepnie). Jest to lipowo-spadziowy. Sprawdzę ten paczkomat i założę u nich konto. Niestety do najblizszego mam około 100 km, ale damy radę. Dorzucam za gratis wosk do oblania korków i jak jeszcze jest to deczko propolisu. Dodasz do gotującej się brzeczki, lub zalejesz przednią psotą i odstawisz do piwnicy będziesz miał naturalny antybiotyk.
______________________________________________________________________ Miałem koszmarną wizję w mym skacowanym śnie: " że kieliszki miały dziurki a dziewczyny..... nie".
Zastanawiam się czy jak się tego chińczyka porządnie wygotuje, czy te antybiotyki się rozłożą?
Nie kombinuj Robisz dla siebie Rozumie że nie ma co być rozrzutnym, ale to 5 zeta z groszami na kilogramie. Chyba że jak na Kucyka przystało planujesz nastaw ze 200 litrów.
______________________________________________________________________ Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna! あなたが飲むしたい場合は、抵抗は無駄です。 Graf würdig der besten Honige.
.....Zastanawiam się czy jak się tego chińczyka porządnie wygotuje, czy te antybiotyki się rozłożą?
Czytałem o twoich przygodach z miodami. Słuchaj - daj se z nimi spokój. Jesteś dobry w psoceniu.
200 to może nie, ale tak z 50 litrów to bym nastawił. Zeszłoroczny nie-wiadomo-lie-niak pomimo zastosowania chińskiego miodu budzi powszechny zachwyt wśród gości i osób nim obdarowanych. Nawet moja Mama, która do wszystkich moich poczynań odnosi się z rezerwą, szalenie chwali ów mjut.
F-16 napisał(a):
daj se z nimi spokój
Calyx napisał(a):
Lecz do tyłu się cofa, Kto w przód nie spogląda.
Kolego F-16, ja bym potrzebował koło 20-25kg, więc jakbyś mógł zapytać znajomych pszczelarzy, to byłbym wdzięczny...
______________________________________________________________________ أسامة بن لادن
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości