Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremGłównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Witam znalazłem ciekawy projekt na allegro, który mi się spodobał. am zamiar polutować z miedzi, będzie to okrojona wersja ale dopiero po wypłacie. Proszę o opinie. A to link do aukcji http://www.allegromat.pl/aukcja85987
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Ten z pierwszego postu? Innej regulacji powrotu niż grzaniem/chłodzeniem nie widzę... Chyba, że się nie zrozumieliśmy, bo pisałem posta zanim dodał odpowiedź szczurek
______________________________________________________________________ Robienie alkoholu sprawia, że nie muszę go pić(aż tyle)
Ciekawa alternatywa dla osób, które dysponują ograniczoną wysokością pomieszczenia, w którym odbywa się produkcja. Podobnie jak w przypadku, tzw. „Aabratka” tylko, że inny system.
Pozdrawiam. Arek.
______________________________________________________________________ doctis omnia casta
Szkurna, nie zobaczyłem tego szkicu, popatrzyłem tylko na górę aukcji... skutki oglądania w telefonie:P Ciekawe czy to działa?
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Wg mnie słaba koncepcja CM. Regulacja w takim układzie może odbywać się wyłącznie poprzez regulację mocy deflegmatora. Brak zaworka precyzyjnego do regulacji deflegmatora będzie mocno utrudni pracę. Deflegmator zbudowany z 3 m rurki w takim układzie także nie pomoże, jest zbyt wydajny przez co trudny do regulacji. Zdecydowanie poleciłabym aabratka zamiast tego wynalazku.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości