Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkamiBeczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Tytuł: zacier z winogron - drugi raz te same owoce
Napisane: poniedziałek, 11 sty 2010, 11:54
witam mam problem zrobiłem zacier z winogron: -12kg winogron<cale owoce zmiażdżone ze skorka> -10l wody -5,2kg cukru bez żadnych dodatkowych drożdży. i tak sobie to chodziło w temp. ok 15oC około 7tygoni i efekt końcowy był zadowalający. postanowiłem zrobić powtórkę na tych samych owocach a mianowicie resztkach które zostały. dodałem -5kg cukru -około 15l wody -bez żadnych dodatkowych drożdży i to był chyba największy błąd, minęło jakieś 5 tygodni i jest 16blg ale już nie chodzi. proszę o pomoc co najlepiej dodać żeby cukier został przerobiony w całości<szkoda go trochę> ale żeby smak się za bardzo nie zmienił na gorszy, najlepiej jeśli trzeba dodać jakieś <drożdże, pożywkę> prosiłbym o jakiś link ze sklepu, niestety w moim mieście nie ma sklepów z tymi rzeczami. a może lepiej byłoby dodać jakiś owoców żeby poprawić smak. liczę na wasza wiedzę ponieważ wyjazd w góry się zbliża i by się coś przydało ugotować. z góry dzięki za odpowiedz.
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości