Zacier z syropu winogronowego.

Produkcja koniaku, brandy, śliwowicy, kalwadosu i innych nektarów które można uzyskać z owoców.
Awatar użytkownika

Kamal
2000
Posty: 2369
Rejestracja: wtorek, 9 paź 2012, 11:54
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Rum i ogólnie większość domowych trunków
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 210 razy

Post autor: Kamal »

Zawsze mi się myli to słowo. :-) Dzięki, za poprawę. :-)
K.
Obrazek
alembiki

Autor tematu
Brandon
10
Posty: 14
Rejestracja: poniedziałek, 11 wrz 2017, 21:06
Re: Zacier z syropu winogronowego.

Post autor: Brandon »

Nastawa stoi. Syrop 1 do 3 z wodą, drożdże w proszku dodane. Cukier w granicy 10..

Autor tematu
Brandon
10
Posty: 14
Rejestracja: poniedziałek, 11 wrz 2017, 21:06
Re: Zacier z syropu winogronowego.

Post autor: Brandon »

Syrop rozrobiłem 1:3 z wodą dodałem drożdży liofilizowanych i wieczorem beczki wybuchły jak wulkan. Ujełem w trzecią. Jak się trochę uspokoiło dolałem jeszcze troszkę wody. Cukier jest na poziomie 12.. Łącznie wyszło jakieś 340l nastawy. Zobacze za kilka dni jaka jest zawarość alkoholu..
Awatar użytkownika

Doody
3500
Posty: 3847
Rejestracja: czwartek, 20 paź 2016, 20:04
Krótko o sobie: Degustator z powołania :-)
Ulubiony Alkohol: DIY
Status Alkoholowy: Producent Domowy
Lokalizacja: południowa Wielkopolska
Podziękował: 283 razy
Otrzymał podziękowanie: 463 razy
Re: Zacier z syropu winogronowego.

Post autor: Doody »

A jak chcesz sprawdzić zawartość alkoholu w nastawie?. Bo chyba nie alkoholomierzem. Możesz tylko kontrolować obniżającą się ilość Blg nastawu.
Pozdrawiam
Darek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nastawy owocowe”