Zacier z pszenicy.

Technologia słodowania, zacieranie ziarna. Przepisy na zaciery ziemniaczane.
Awatar użytkownika

gr000by
2500
Posty: 2625
Rejestracja: wtorek, 10 sty 2012, 11:32
Krótko o sobie: kombinator - to przede wszystkim
Ulubiony Alkohol: każdy zrobiony z sercem
Status Alkoholowy: Specjalista ds. Wyrobu Alkoholu Domowego
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował: 50 razy
Otrzymał podziękowanie: 665 razy

Post autor: gr000by »

Na napowietrzanie za późno, pożywka też już wiele nie wniesie. Daj drożdżom dopracować do końca, zaciery poniżej 0 BLG nie schodzą praktycznie w ogóle.
Fermentować, destylować, zalegalizować!
http://www.piwo.org/topic/13642-domowa-wytwornia-debowa/ - moje przygody z piwem.
promocja

marcek10
100
Posty: 137
Rejestracja: niedziela, 10 sie 2014, 10:53
Podziękował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Re: Zacier z pszenicy.

Post autor: marcek10 »

Tak też myślałem. Pożywkę dawałem na początku. Dziś już w rurce całkowity spokój. Zaczekam bo chcę wyklarować grawitacyjnie więc drożdże mają jeszcze chwilę ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaciery zbożowe i ziemniaczane”