Kurcze, profanacja. A nie jesteś zainteresowany: miody-pitne.html ? Bimber zrobisz z czegokolwiek. Ambrozje tylko z odpowiedniego surowca. Szkoda miodu! Traktować go jak zwykły cukier? Jeśli zamienisz miód na cukier (podobnej wartości) uzyskasz dwa razy więcej alkoholu . Pewnie jakąś wadę ma. Na sycony, korzenny się nada. Przemyśl to dokładnie
______________________________________________________________________ Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna! あなたが飲むしたい場合は、抵抗は無駄です。 Graf würdig der besten Honige.
Jakiś miesiąc temu dostałem litr sfermentowanego, lub skiśniętego miodu. Zagotowałem go , zaszczepiłem drożdżami z aktualnie pracujących win. Pierwsze drożdże Burgund (ok 150ml ) wina ryz+ rodzynki tydzień po zaszczepieniu MD stały 3 dni w lodówce i chyba trochę im to zaszkodziło... Drugi raz dodałem te same drożdże z wina ryż+ różowy grejpfrut jakieś 2 tygodnie temu. Dziś BLG=8. Grzybki nie spieszą się, ale pracują:-)
______________________________________________________________________ Gdybyśmy robili to co inni uważają za możliwe ludzie nadal mieszkaliby w jaskiniach.
wald podobno miód który dostałem nie nadaje się na miody pitne. ale ja nie widzę w nim mic złego. lecz nie będe się kłócił z pszczelażem. słodki jest, trzeba coś z niego zrobić.
Może spróbuj wg. proporcji na czwórniaka. Część możesz zostawić powinien wyjść wytrawny miodzik zobaczysz, czy faktycznie się nie nadaje. W wątku, który polecałem piszą, że midówka musi długo dojrzewać, więc przygotuj się, że to robota dla cierpliwych.
Jakiś miesiąc temu dostałem litr sfermentowanego, lub skiśniętego miodu.
Jak wygląda taki miód? Pytam dlatego, bo kiedyś w mojej rodzinie zajmowali się miodem, a nawet było parę zapomnianych słoików z przed paru lat i był ok.
______________________________________________________________________ ...Dobro piszą na wodzie, zło ryją w kamieniu... Jeśli coś się powtarza to przestaje być zbiegiem okoliczności...Diabeł kocha ignorantów...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości