Zacier przestał pracować, przerobił tylko 15blg :/
-
- Posty: 47
- Rejestracja: wtorek, 10 maja 2016, 00:52
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:) z zadupia;)
- Ulubiony Alkohol: Gin
- Status Alkoholowy: Producent Domowy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Re: RE: Re: Zacier przestał pracować, przerobił tylko 15blg :/
Przy nastawie typu "Grunwald 1410 masz założenie 1kilo cukru na 4 litry wody więc na twoje 20kilo cukru powinno być 80 litrów wody.
A jeszcze masz cukier że śliwek więc jeszcze więcej wody trzeba było dać.
Maciej Z Zadupia
Za dużo cukru / za mało wody. Początkowe BLG23-25 (chyba że robisz mocne słodkie wino). Rozcienczyć i zrestartować nową porcją drożdży.puchatek pisze:Chłopaki potrzebuje porady nastaw z owoców ok 15 kg (śliwki + winogron) 20 kg cukru wszystko do beki 60 l + drożdże winne. 35 Blg początkowe
Przy nastawie typu "Grunwald 1410 masz założenie 1kilo cukru na 4 litry wody więc na twoje 20kilo cukru powinno być 80 litrów wody.
A jeszcze masz cukier że śliwek więc jeszcze więcej wody trzeba było dać.
Maciej Z Zadupia