Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkamiBeczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
odnośnie czarnej porzeczki : dziś odwiedzając wujka w ZIELONEJ GÓRZE,W PIWNICY ZNALAZŁEM BECZKĘ PLASTIKOWĄ o tym, zaraz) i 10 litrowy pojemnik z 1995r z winem z CZARNEJ PORZECZKI,jak się okazało bardzo kwaśne,wujek mówi że proces fermentacji normalnie przebiegał i dał mało cukru... wino jest bardzo kwaśne (wytrawne) a może zepsute?nie wiem nie znam się,wygląda i pachnie normalnie. Myślicie że smiało mogę przepędzic? i wreszcie beczka plastikowa z winkiem też z porzeczki z 1985r jej jeszcze nie mam ale niebawem wyrwę... waszym zdaniem przepędzic,czy rozlac i trzymac w butelkach???
NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW TEN,CO NIC NIE ROBI !!!
______________________________________________________________________ NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW TEN,CO NIC NIE ROBI !!!
To litrowe spokojnie wrzucić do gara. Ale nie napisałeś nam, jakie jest w smaku, winko w beczce. Jeżeli dobre, to wypić. Leżakowanie nie ma sensu. Chociaż i sto lat można trzymać, ale dobre wino. A już średnie,- to po co?
A jak też niewyraźne w smaku to do kotła i wódeczka super.
______________________________________________________________________ Użytkownik zbanowany od 09.VII.2009r.
Gotowałem wino porzeczkowe i efektem był trunek bardziej aromatyczny dla mnie lepszy niż brandy winogronowe. Po dodaniu płatków dębowych i czereśniowych łagodnieje i się harmonizuje ale i tak jest bardziej aromatyczny.
Mam w domu 50 l wina z 23 kg czarnych porzeczek (z skórkami). Zastanawiam się jak to ugotować aby pozostał ten cudowny aromat. Jeśli ktoś ma doświadczenie piszcie jak nie ja napiszę o efektach
______________________________________________________________________ Marek
Mam w domu 50 l wina z 23 kg czarnych porzeczek (z skórkami). Zastanawiam się jak to ugotować aby pozostał ten cudowny aromat. Jeśli ktoś ma doświadczenie piszcie jak nie ja napiszę o efektach
No i po pracy. Czarna porzeczka okazała się wyjątkowo aromatycznym owocem. Nastaw po miesiącu pracy godzinie destylacji oddał cały aromat porzeczki i zamienił go w płynny owoc. Aromat mocny można wyczuć smak listków których nie było jak i owoców. W 100 % polecam. Teraz leżakowanie co mam nadzieje doda tylko i wyłącznie łagodności otrzymanemu produktowi. Pozdrawiam
______________________________________________________________________ Marek
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości