Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkamiBeczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Wskaźnik zawartości alkoholu z termometrem Głównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Promocja: 9,99 zł
Półka Sveda IV - na 32 butelki wina Drewniana, bukowa półka na wino lub inne alkohole. Doskonała do prezentacji własnych wyrobów.
Cena: 539,00 zł
Jeśli to coś "spokojnego" na drożdżach winnych to bez problemu. Jeśli drożdże piekarnicze albo gorzelniane to może być nie ciekawie. Wystartowany wieczorem nastaw na T3 dnia następnego rano poczułem w pokoju, choć dzieliły mnie od niego 3 pary zamkniętych drzwi :-D Polecam myk z wyprowadzeniem CO2 poza mieszkanie rurką przez jakiś otwór w oknie (przy plastikach będzie ciężko). Ewentualnie zostaw pojemniki z nastawem w jednym, rzadko odwiedzanym pomieszczeniu, które raz na jakiś czas przewietrzysz i już... A o jakich ilościach mówimy? Bo to też ma znaczenie przecież
Witam, Niestety nie zgadzam się z kolegą lucas'em. Sam nastawiam dwa balony 54 litrowe na T3 stoją na oknie nad kaloryferem zamiast rurki fermentacyjnej wstawiam ze względu na bardzo burzliwą fermentację tekalan fi=8x1 połączony trójnikiem z tekalanem z drugiego dymionu(a) i tą trzecią nitkę wyprowadzam przez wywiercony w futrynie okna otwór fi 8... nic nie czuć ani latem ani zimą pozdrawiam!!! Bzymek
______________________________________________________________________ (...) ile musiałbyś wypić żeby zagrać w Ich Troje?? ...hmm nie da się tyle wypić...
______________________________________________________________________ Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna! あなたが飲むしたい場合は、抵抗は無駄です。 Graf würdig der besten Honige.
Witam, Niestety nie zgadzam się z kolegą lucas'em. Bzymek
lucas070707 napisał(a):
Jeśli to coś "spokojnego" na drożdżach winnych to bez problemu. Jeśli drożdże piekarnicze albo gorzelniane to może być nie ciekawie (...) Polecam myk z wyprowadzeniem CO2 poza mieszkanie rurką przez jakiś otwór w oknie
Witam. Czy zacier można zrobić w bloku czy będzie go czuć?
Pozdrawiam
Witam @Grzesiek01, jeśli boisz się że zapach może się wydostawać do klatki, w ostateczności skorzystaj z łazienki, tam zawsze jest dobra wentylacja i przeważnie ciepło. Ja swój nastaw trzymam w kuchni ale z doświadczenia powiem, że może czuć coś w pierwszy dzień, ale jest to zapaszek, nie smród. Ja używam narazie T3 i na tej podstawie to piszę. Jeśli masz na myśli zacier to już inna sprawa. Lekturę dostałeś powyżej. Ważne aby temperatura otoczenia była ok 20'C. Wtedy nastaw pięknie pracuje.
______________________________________________________________________ Psocić każdy może , trochę lepiej lub trochę gorzej... Pozdrawiam serdecznie, Lukstir
Witam, Wreszcie udało mi się zrobić kilka fotek mojego odciągu wszelakich zapachów mogących pojawić się w bloku w czasie pracy nastawu Pozdrawiam Bzymek
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
______________________________________________________________________ (...) ile musiałbyś wypić żeby zagrać w Ich Troje?? ...hmm nie da się tyle wypić...
Koledzy, a jak ma się takie rozwiązanie z rurkami, jeśli mam tylko nastaw cukrowy, powiedzmy na drożdżach turbo. Sprzedawcy informują, że nie należy domykać pokryw, gdyż fermentacja jest bardzo burzliwa. Na pokrywie swojego pojemnika mam otwór i zastanawiam się, czy nie wyprowadzić zapachów na zewnątrz.
Ja mam zwykłą rurkę fermentacyjną, a na nią założoną rurkę fi4 wyprowadzoną do syfonu za pralką. Oczywiście wieko szczelne. Fermentuję w temperaturach <25*C. Nastawy powiększone x2.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości